30. 3. 2010

Slovenski kadeti odigrali pripravljalno tekmo z Avstrijo in zmagali

V sklopu enodnevnih akcij in priprav na kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo, ki bo potekal v Vaxju na Švedskem, se je kadetska ekipa pod vodstvom selektorja Tomaža Juršiča tokrat zbrala v Slovenj Gradcu. Tam  se je pomerila v prijateljskem obračunu z vrstniki iz Avstrije in zmagala s 24:20.

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so povedli za dva zadetka, vendar so mladi igralci Slovenije hitro vzpostavili ravnotežje ter na krilih dobrih obramb vratarja Zaponška povedli za dva zadetka prednosti. Polčas se je tako končal z rezultatom 14:12 za Slovenijo.

V drugem delu so mladi Slovenci kljub številnim tehničnim napakam, a z zelo dobro obrambo hitro povedli za štiri zadetke. Neumorni gostje pa so se z agresivno obrambo ter hitrimi napadi vrnili v igro. Zato je selektor Juršič zamenjal obrambo iz 5-1 na 6-0, odtlej pa so gostje le stežka prihajali do strelov, slovenski kadeti pa so iz hitrih protinapadov pridno nabirali prednost, ki je ob koncu srečanja znašala +4 za končnih 24:20.

Slovenija: Zaponšek (10 obramb), Brglez (9 obramb), Borovnik 1, Bradeško 1, Cehte 1, Deržič, Fidel 2, Hrastnik 2, Jazbec 1, Kalabič 3, Mačkovšek 4, Murčehajič, Nosan, Potočnik 3, Sašek 4, Špende 2, Žabič, Sekirnik, Žitnik.