16. 4. 2010

Kvalifikacije v Podčetrtku začenjajo slovenski mladinci z današnjo tekmo proti Nizozemski

Dvorana v Podčetrtku od danes do nedelje gosti kvalifikacijski turnir moških mladinskih reprezentanc za nastop na letošnjem EP na Slovaškem. Slovenija bo prvo tekmo odigrala danes ob 19. uri proti Nizozemski, v skupini 1 pa nastopata še Švedska in Belgija.

Glavni cilj izbrancev selektorja Slavka Iveziča je osvojitev enega izmed prvih dveh mest, ki zagotavljata sodelovanje na letošnjem evropskem prvenstvu na Slovaškem. Po začetnih težavah s poškodbami igralcev je sedaj stanje v slovenski reprezentanci dobro, kar še dodatno povečuje optimizem pred začetkom kvalifikacij v novi dvorani v Podčetrtku. "Seveda je jasno, kakšen je naš cilj – uvrstitev na veliko tekmovanje, ki bo omogočilo, da se bo tudi sedanji rod lahko pomeril z najboljšimi vrstniki v Evropi," pravi selektor Slavko Ivezič, ki je na zaključni del priprav povabil 19 igralcev, v Termah Olimia pa ima mladinska reprezentanca vrhunske pogoje za delo in bivanje.

Prvi nasprotnik Ivezičeve čete bo Nizozemska, ki v zadnjih letih zelo napreduje, predvsem v mlajših starostnih kategorijah. "Mnogi podcenjujejo tako Nizozemce kot Belgijce, a kljub temu nas laka vse prej kot lahko delo. Nevarni so lahko predvsem Nizozemci, ki so mladinsko reprezentanco Hrvaške izločili v kvalifikacijah za nastop na lanskem SP, na domačem igrišču pa so med drugim premagali tudi velesilo Švedsko," opozarja Ivezič, ki je na lanskih kvalifikacijah v Celju osvojil prvo mesto in si priboril nastop na SP v Egiptu, od koder se je vrnil z bronasto kolajno.

Vstop v dvorano v Podčetrtku je vse tri dni prost, kar je še dodaten razlog, da pridete in spodbujate mladinsko reprezentanco Slovenije na njeni poti do EP na Slovaškem!

Vse o kvalifikacijah za Euro 2010