29. 5. 2010

Slovenski kadeti na avgustovskem EP v Črni gori v skupini s Švico, Islandijo in Češko

V Kölnu so izžrebali skupine za evropsko prvenstvo za kadete, ki ga bo avgusta gostila Črna gora. Moštvo selektorja Tomaža Juršiča se bo v skupini D pomerilo z reprezentancami Švice, Islandije in Češke.

V okviru zaključnega turnirja evropske lige prvakov v Kölnu so izžrebali tudi skupine za evropsko prvenstvo za kadete (igralci do 18 let), ki ga bo od 12. do 22. avgusta letos gostila Črna gora. Za tekmovanje, ki ga bosta gostila Podgorica in Nikšić, so izžrebali štiri skupine s po štirimi reprezentancami, Slovenija pa je imela status nosilke. Moštvo selektorja Tomaža Juršiča si je vlogo nosilca zagotovilo na kvalifikacijskem turnirju na Švedskem, na katerem je premagalo vse tri nasprotnike: gostitelje, Moldavijo in Estonijo.

Zaradi tega je imela Slovenija na žrebanju skupin za EP vlogo nosilke skupine, poleg nje pa so bile v prvem (najkakovostnejšem) bobnu še Nemčija, Danska in Norveška. Pred žrebanjem so bile v drugi boben postavljene Hrvaška, Španija, Srbija in Švica, v tretjem so bile Slovaška, Črna gora, Švedska in Islandija, v četrtem pa Češka, Rusija, Portugalska in Poljska.

Predtekmovalni del po skupinah bo potekal od 12. do 15. avgusta. Po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine se bosta uvrstili v nadaljnje tekmovanje za razvrstitev od prvega do osmega mesta, po dve najslabši pa v "tolažilno" tekmovanje od 9. do 16. mesta.

SKUPINE ZA EP ZA KADETE:

Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D