1. 6. 2010

Pred tekmama z Madžari se bodo slovenski rokometaši še dvakrat pomerili z Makedonijo

Slovensko moško člansko reprezentanco čakata 13. in 20. junija kvalifikacijski tekmi proti Madžarski za nastop na SP 2011 na Švedskem. Reprezentančnemu vodstvu je uspelo najti nasprotnika za pripravljalni tekmi – to bo Makedonija, ki bo 7. in 8. junija gostovala v Sloveniji.

 

"Sparing partner" izbrancem selektorja Zvonimirja Serdarušića bo izbrana vrsta Makedonije, ki bo na začetku prihodnjega tedna prišla v Slovenijo. Prva tekma med Slovenijo in Makedonijo bo v ponedeljek, 7. junija (točna ura začetka tekme bo znana kasneje), v dvorani v Podčetrtku, druga pa dan kasneje (8. junija) ob 19. uri v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani. V rokometnem hramu na Kodeljevem bo slovenska reprezentanca igrala tudi prvo kvalifikacijsko tekmo proti Madžarski (v nedeljo, 13. junija, ob 18. uri), zato bo to več kot odlična generalka.

 

"V času pred kvalifikacijami je bilo zelo težko najti nasprotnika. In to iz dveh razlogov: ali so reprezentance zasedene s pripravami za kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ali pa nam ne ustrezajo po slogu igre. Z Makedonci smo se dogovorili, da bodo igrali tako, da bomo mi imeli kar največjo možno korist od teh dveh tekem. To velja predvsem za obrambo 6-0, na katero največ stavijo tudi Madžari. Tako bomo lahko na dveh preizkušnjah z Makedonci videli na igrišču, kako se odzivamo na takšen obrambni sistem," je pojasnil direktor moških reprezentanc Roman Pungartnik in dodal: "Dve uri pred drugo tekmo proti Makedoncem v Ljubljani je tudi volilna skupščina RZS, tako da izkoriščam to priložnost, da vse delegate po koncu skupščine povabim na tekmo na Kodeljevo."

 

Reprezentančni kandidati so se zbrali na pripravah v tradicionalni bazi v Podčetrtku v petek, 28. maja, prvi del pa bodo končali v sredo, 2. junija. Po sredinem dopoldanskem treningu in kosilu bodo dobili prosto do nedelje, 6. junija, ko se zopet zberejo na drugem delu priprav v Podčetrtku. Na nedeljski zbor naj bi prišel tudi Jure Dobelšek (Cimos Koper), ki je bil prisiljen zaradi lažje poškodbe izpustiti prvi del priprav, da se koleno malce "umiri". V nedeljo bo (z zamudo zaradi klubskih obveznosti) prišel tudi Vid Kavtičnik (Montpellier, Francija), isti dan ali pa naslednji pa se bo reprezentančnim soigralcem (prav tako zaradi klubskih obveznosti) pridružil še Gorazd Škof, vratar hrvaškega prvaka Zagreba. Po Pungartnikovih besedah igralci na pripravah nimajo večjih zdravstvenih težav, le Davida Špilerja (Cimos Koper) nekoliko muči stopalo, s katerim je imel težave tudi že v prejšnjih tednih.