10. 6. 2010

Povabilo prostovoljcem na 18. Eurofest

Do letošnjega 18. Eurofesta je še slab mesec, a že zdaj kaže, da bo tokratna  izvedba tega rokometnega festivala mladih dočakala izjemno udeležbo. Sodeč po prijavah, gredo stvari v smeri novega rekorda, saj se seznam prijavljenih ekip iz Evrope, Azije, Afrike in Kanade, bliža številki 170.  Tokratni praznik rokometa in mladosti bo od 3. do 8. julija 2010.

Po lanskem upadu prijav se tako Izoli vnovič obeta, da bo v začetku julija mestne ulice prepletala mešanica svetovnih jezikov. Skupno s Koprom bo namreč mesto v tednu dni znova zaživelo v živahnem rokometnem ritmu ( tekmovanja se odvijajo na 7 igriščih v Izoli in Kopru ) in bo povečan utrip spričo številnih zabavnih prireditev doživelo tudi v večernem času. Glede na to, da organizator še sprejema prijave, se ob podobnem nadaljevanju lahko zgodi, da se bo seštevek vseh udeležencev približalo številki tri tisoč.

Za izvedbo te obsežne in zahtevne prireditve potrebuje organizator okoli 150 sodelavcev :      
 -zapisnikarji, časomerilci, tehnično osebje, prevajalci, medicinsko osebje, računalničarji ...
- v
sklopu prireditve bo letos prvič potekala "novinarska delavnica", v katero ste vabljeni vsi mladi, ki si želite ob vodenju mentorjev pridobiti osnovna znanja novinarstva in dela z mediji ( pisanje člankov, izvajanja intervjujev), fotografiranja, snemanje tekem in družabnih dogodkov s kamero, izdelava reportaž, objava novic in reportaž na Facebooku, Youtubu …

Vsi, ki si želite pridobiti novih izkušenj, sklepati nova poznanstva ter pomagati in doprinesti k čim boljši izvedbi tega festivala, ste vabljeni, da kot prostovoljci sodelujete na 18. EUROFESTU.

Vse informacije dobite na spletni strani
www.eurofest.si oz.  eurofest.izola@gmail.com .