17. 6. 2010

Zadnji reprezentančni trening v Podčetrtku v petek, v soboto zjutraj potovanje proti Madžarski

Slovenska moška članska reprezentanca se na povratno tekmo z Madžarsko pripravlja v tradicionalni bazi v Termah Olimia v Podčetrtku. Tam bo ostala do sobote zjutraj, ko bo z avtobusom odpotovala v Veszprem, kjer jo v nedeljo ob 18. uri čaka povratni dvoboj v dodatnih kvalifikacijah za SP 2011 na Švedskem.

 

Po prvi tekmi z vzhodnimi sosedi, ki se je v nedeljo v dvorani na Kodeljevem končala z zmago slovenske izbrane vrste s 27:25, so imeli reprezentanti prost ponedeljek, v torek popoldan pa so se znova zbrali v Podčetrtku. "Priprave potekajo po načrtu in brez posebnih težav. Na srečo nimamo nobenih težav s poškodbami, pri igralcih pa je očitna utrujenost po dolgi in naporni sezoni. Toda fantje poudarjajo, da bodo v nedeljo v Veszpremu iz sebe iztisnili še zadnje atome moči in energije ter si priigrali vozovnico za svetovno prvenstvo, ki ga bo naslednje leto gostila Švedska," napoveduje Roman Pungartnik, direktor slovenskih moških rokometnih reprezentanc.

 

Na pripravah je vseh 19 igralcev, ki so trenirali že pred prvim obračunom z Madžari. Zaradi utrujenosti igralcev je intenzivnost treningov – tako kot je bilo že pred nedeljsko tekmo v Ljubljani – nekoliko zmanjšana, kar pa po drugi strani seveda ne pomeni, da fantje "zabušavajo" na treningih. Treningi so dvakrat dnevno (dopoldan in popoldan), Pungartnik pa pravi: "Seveda ni poudarek na telesni pripravi, dolgih tekih, dviganju uteži in podobnem, ampak gre predvsem za uigravanje taktičnih različic in "šuterske" treninge. Najpomembnejša je regeneracija, s katero skušamo preprečiti, da bi igralce "iztrošili" do konca. Selektor Zvonimir Serdarušić je našel pravo kombinacijo treningov in načina dela, da se to ne bo zgodilo."

 

V slovenskem taboru se tako igralci kot člani strokovnega vodstva zavedajo napak, ki so jih storili na Kodeljevem. Prav njihovi odpravi je namenjen večji del treningov, kljub številnim madžarskim pritiskom na različnih področjih pa se četa selektorja Zvonimirja Serdarušića osredotoča zgolj nase in na svojo igro. Zaveda se pomembnosti vložka, ki ga prinaša nedeljska tekma v dvorani v Veszpremu, ki je že nekaj časa razprodana, kar pomeni, da bo v njej več kot 5000 gledalcev.

 

Moška reprezentanca bo zadnji trening v Podčetrtku opravila v petek proti večeru, v soboto zjutraj ob 9. uri pa bo z avtobusom odpotovala proti Veszpremu, kjer jo v nedeljo ob 18. uri čaka najpomembnejša tekma v letošnji sezoni.

Luka Žvižej bo lahko igral v VeszpremuNa Madžarskem tudi veliko slovenskih navijačevFotoreportaža s tekme na KodeljevemPoročilo s tekme Slovenija - MadžarskaIzjave po tekmi Slovenija - Madžarska