17. 6. 2010

Mariborski rokometaši z novim vodstvom in pod novim imenom

Generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc je novi predsednik mariborskih rokometašev, ki bodo v naslednji sezoni nastopali pod imenom RK Maribor Branik.

"Rokometni klub Maribor Branik je skozi svojo zgodovino, sploh pa v lanski sezoni, pokazal da je skorajda najboljši med vsemi. Vsi skupaj si bomo prizadevali tako v organih društva kot tudi vsi člani, da ga bomo popeljali dejansko med najboljše. Ker je funkcija predsednika častna funkcija, bom pomagal pri uresničevanju vizije kluba z nasveti, različnim praktičnim znanjem in tudi pri tem na kakšen način ustvariti čim boljšo poslovno klimo kluba. Seveda ne moremo mimo denarja, ampak če ni prave organizacije ter prave pripadnosti igralcev in članov kluba, nam tudi denar nič ne pomaga," je dejal novi predsednik RK Maribor Branik Aleš Hauc, ki bo tako zamenjal dosedanjega predsednika Kristijana Petka.

Slednji še naprej ostaja v klubu kot podpredsednik upravnega odbora kluba. "Razvoj mariborskega rokometa smo si zastavili kot več fazni projekt. Prva faza je bila ustanovitev rokometnega kluba v Mariboru ter igranje v 1. ligi in v Evropi, s tem pa smo dvignili zanimanje pri sponzorjih in gledalcih. Zdaj prehajamo v drugo fazo, ko je potrebno klub stabilizirati, dodatno okrepiti temelje in razširiti krog ljudi, ki dela za ta klub ter tako Mariboru zagotoviti dolgoročno svetlo prihodnost v rokometu. S to novo funkcijo se bom lahko posvetil delu in razvoju mlajših selekcij s ciljem ustvariti eno najboljših rokometnih šol v širši okolici," je dejal Kristijan Petek, ki dodaja, da se podjetje Klima Petek ne umika kot sponzor kluba.

V mariborskem rokometu se je pojavilo še eno novo ime. Funkcijo direktorja kluba je prevzel Andrej Bauman, partner v Agenciji SEM, ki se ukvarja z organizacijo športnih prireditev. Slednje podjetje je več kot uspešno organiziralo finale pokala, ki ga je meseca marca gostila dvorana Tabor.