19. 6. 2010

Madžarski selektor prepričan, da njegovi reprezentanci SP ne bo ušlo

Razprodana dvorana v Veszpremu bo v nedeljo ob 18. uri prizorišče povratne tekme Madžarska – Slovenija v dodatnih kvalifikacijah za nastop na SP 2011 na Švedskem. Potem ko so v Ljubljani izgubili le z dvema zadetkoma razlike, so v madžarskem taboru veliki optimisti.

 

Po nedeljski tekmi v dvorani na Kodeljevem se je madžarski selektor Lajos Mocsai jezil na razmere za igro in latvijska sodnika Stolarovsa in Licisa, ki naj bi po njegovem mnenju v zadnjih petnajstih minutah s svojimi odločitvami nagnila tehtnico na stran Slovenije. Poudarjal je (tudi že pred tekmo), da so razmere za igranje v dvorani nenormalne, da je vroče kot v savni in da sta gola preblizu zadnji steni ter da mednarodnih tekem v njej sploh ne bi smeli igrati. O latvijskih sodnikih je selektor Lajos Mocsai dodal: "V zadnjem delu tekme sta sodnika Sloveniji podarila nekaj žog in ji tako omogočila preobrat. Če tega ne bi storila, bi mi iztržili najmanj neodločen izid, morebiti pa bi celo zmagali."

 

Poleg dobrega izida iz Ljubljane in prednosti domačega igrišča na povratni tekmi optimizem v madžarskem taboru povečuje še vrnitev organizatorja igre Gaborja Csaszarja. Igralec francoskega Chamberyja zaradi poškodbe ni igral na uvodni tekmi v glavnem mestu Slovenije, v Veszpremu pa bo lahko pomagal reprezentanci svoje domovine. Madžarski selektor Mocsai je prepriačn, da se bo na SP uvrstila njegova reprezentanca: "Slovenci so igrali tako, kot smo pričakovali. Niso nas z ničemer presenetili, zavedamo pa se, da je zdaj vloga favorita na naših ramenih. Toda prepričan sem, da mu bomo kos in da nam nastop na svetovnem prvenstvu na Madžarskem ne bo ušel."

 

Srb z madžarskim potnim listom Nikola Eklemović je v Ljubljani prikazal dobro igro, tako kot reprezentančni soigralci pa verjame v končno zmago: "Med tekmo smo imeli možnost za višjo zmago, vendar bi se na koncu lahko razpletlo tudi z našim višjim porazom, saj smo zaostajali že za tri zadetke. Toda v vsakem primeru smo iztržili ugoden izid, ki nam daje realne možnosti za skupno zmago in uvrstitev na svetovno prvenstvo. Še posebno, ker igramo povratno tekmo pred domačimi navijači, kar je seveda zelo velik plus."

 

Veteran, že 39-letni naturalizirani Kubanec z madžarskim državljanstvom Carlos Perez, je prispeval pomemben delež (med drugim tudi štiri zadetke, čeprav je slovenska obramba v zadnjem delu našla protiorožje zanj) k ugodnemu izidu čete selektorja Lajosa Mocsaija na Kodeljevem. Toda njegovo stališče o povratni tekmi je nekoliko drugačno kot Eklemovićevo. "V težkih razmerah za igro sta obe reprezentanci potrdili svojo kakovost, prav tako pa tudi precejšnjo izenačenost. Čeprav imamo zelo ugoden izid s prve tekme in igramo pred domačimi navijači v Veszpremu, nas čaka vse prej kot lahka naloga. Po dolgi in naporni sezoni igralce obeh reprezentanc čaka še zadnji obračun, na katerem bodo odločale malenkosti."

Serdarušić pripravlja drugačno obramboV Veszpremu tudi veliko slovenskih navijačevLuka Žvižej bo lahko igral na MadžarskemIzjave po tekmi Slovenija - MadžarskaPoročilo s tekme Slovenija - Madžarska