20. 6. 2010

Lajos Mocsai: Z zmago proti Sloveniji se poslavljam od selektorskega položaja

Po zmagi proti Sloveniji in uvrstitvi na SP je bilo veselje v madžarskem taboru neizmerno. Prav nasprotno je bilo v taboru Slovenije, ki je v zadnjih desetih minutah zapravila priložnost za uvrstitev na tekmovanje na Švedskem.

 

Zvonimir Serdarušić, selektor reprezentance Slovenije: "Petdeset minut smo imeli vse v svojih rokah, bili smo boljši. Zadnjih deset minut smo delali eno napako za drugo, nismo zabili gola – in tu je rezultat, kakršen pač je. Kdor je gledal tekmo v prvem polčasu in prvi del drugega, enostavno ne bi mogel verjeti, da bomo na koncu končali takole. Pokazalo se je, da nismo imeli živcev in da največ napak naredijo najbolj izkušeni igralci. Upal sem, da bodo oni ponesli ekipo do konca, da se prebijemo na prvenstvo. A na žalost izkazalo drugače."

 

Vid Kavtičnik, reprezentant Slovenije: "Borili smo se do zadnjih atomov moči. V zadnjih desetih minutah ni bilo zbranosti v naši igri, enostavno smo naredili preveč napak, bilo pa je tudi nekaj spornih sodniških odločitev."

 

Lajos Mocsai, selektor reprezentance Madžarske: "Moram reči, da je Slovenija s pripravami in strategijo korak pred našo reprezentanco. Po prvi tekmi pa smo vedeli, kaj nas čaka in kaj je potrebno narediti. Predvideval sem, kaj bo moj prijatelj Serdarušić naredil – predvsem poskušal z igro s krožnimi menjavami. In to se je res zgodilo. V tem tednu sem posvetil pozornost trem stvarem: naši obrambi, hitrim protinapadom Slovenije in slovenskima obramba 5-1 in 3-2-1. Nasprotnik je bil zelo dobro pripravljen in je odlično začel tekmo, naša igra pa je bila statična. Pričakoval sem, da Slovenija fizično ne bo zdržala ostrega ritma in da bo popustila, zato smo se odločili za hitre menjave in uspeli, saj na to selektor Slovenije ni imel odgovora. V zadnjih desetih minutah nismo dobili zadetka, hkrati pa dobili še žoge, na katere nismo računali. Nasprotnik je padel v luknjo, na katero smo se dejansko pripravili. V prvem polčasu smo stvari samo registrirali, v drugem pa realizirali, kar nam je na koncu prineslo uspeh. Lani julija sem začel svoje delo, z današnjim dnem pa sem ga tudi zaključil."

Slovenija izgubila povratno tekmo na MadžarskemDodatne kvalifikacije za SP 2011