22. 6. 2010

Odmevi po žrebanju na Dunaju

Na žrebanju skupin lige prvakov na Dunaju so celjski rokometaši padli v najtežjo skupino, ki so jo mnogi že poimenovali "skupina smrti". In kakšni so odmevi iz taborov Celja Pivovarne Laško, Kiela in Barcelona po plesu kroglic?

 

Zvonimir Serdarušić, trener Celja Pivovarne Laško: "Očitno privlačimo najtežje možne nasprotnike. Lahko smo veseli, da bomo igrali v ligi prvakov proti takšnim nasprotnikom, kot sta Barcelona in Kiel, dobre pa so tudi preostale tri ekipe. Mislim, da se lahko veselimo igranja v takšni skupini. O možnostih v tem trenutku še ne bi govorili, v vsakem primeru bomo morali vsakič dati vse od sebe, če se bomo želeli enakovredno kosati z najboljšimi."

 

Roman Pungartnik, direktor RK Celje Pivovarna Laško: "Večjega spektakla si ob vrnitvi v ligo prvakov nismo mogli želeti. Ekipe so izjemne, to je daleč najmočnejša skupina letošnje lige prvakov in čakajo nas resnično težke ter spektakularne tekme. Verjamem, da bo dvorana Zlatorog pokala po šivih in da bomo priča rokometnim poslasticam."

 

Enric Masip, predstavnik Barcelone: "To je najtežja skupina v zgodovini klubskega rokometa. Kljub temu sem zelo vesel, kajti čakajo nas izjemne tekme. Zelo težko je napovedati zmagovalca skupine A, saj so prav vse ekipe izjemno močne in kakovostne."

 

Sabine Holdorf-Shust, predstavnica Kiela: "Priznam, da smo kar malce šokirani. Ekipe so zares neverjetne. To je dobro za navijače, vendar pa bo na igrišču izjemno težko. Barcelona je že naša stara znanka v prvem delu lige prvakov, z njo smo se pomerili tudi v finalu v Kölnu. Celje bo za naše navijače še poseben magnet, saj to ekipo vodi naš nekdanji trener Zvonimir Serdarušić, ki je pustil izjemen pečat. Poleg teh dveh bo zelo močan še zmagovalec turnirja povabljencev. Tu sta še Chambery in Kielce, ki sta bila iz bobnov pet in šest najtežja možna nasprotnika."

Žrebanje skupin lige prvakov na Dunaju