21. 11. 2010

Gorenje povsem nadigralo goste iz Našic

Gorenje je na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF visoko premagalo Nexe iz Našic. Končni izid dvoboja v Rdeči dvorani proti hrvaškemu klubu je bil kar 33:24 (18:14).

 

 

Gorenje Velenje - Nexe Našice 33:24 (18:14)

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev 1100, sodnika: Igor in Aleksej Covalciuc (oba Moldavija).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Skok, Bezjak 4, Manojlović 6, Rutar, Cehte 4, Miklavčič 3, Musa 2, Štefanič 3, Golčar 4, Gams 1, Bajram, Nosan, Šimič 6 (4).

 

Nexe Našice: Šunjić, Rajković, Buljubašič, Eter, Lelić 2, Mrđenović 5, Barišić 5 (3), Kedžo, Markotić 5 (1), Obad 1, Kević, Tomašević 3, Blažević 3, Veliž.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (4), Nexe Našice 6 (4).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 14 minut, Nexe Našice 6 minut.

 

Rdeči karton: Manojlović (Gorenje Velenje, 49. minuta).

 

 

Rokometaši Gorenja nadaljujejo z odličnimi predstavami v letošnji sezoni. V začetku sezone so resda doživeli tri poraze na septembrskem kvalifikacijskem turnirju za ligo prvakov z nemškim klubom Rhein Neckar Löwen, danskim moštvom Bjerringbro-Silkeborgom in španskim Ademarjem iz Leona, nato pa v domači ligaški karavani nanizali same zmage - devet na devetih tekmah.

 

Tudi na prvi tekmi tretjega kroga v evropskem pokalu EHF so zanesljivo premagali hrvaškega podprvaka, ki ga vodi Kasim Kamenica, nekdanji selektor moške slovenske reprezentance ter trener Prul in Celja Pivovarne Laško. Igralci iz šaleške doline so le na začetku tekme proti Nexeju iz Našic zaostali za gosti (1:2), preostali del tekme pa so imeli vse niti igre v svojih rokah.

 

Pri razpoloženih gostiteljih je blestel vratar Ivan Gajić, ki je zbral kar 20 obramb, najbolj učinkovita igralca pa sta bila Rok Šimič in Nikola Manojlović, ki sta dosegla po šest golov. Omeniti velja, da je Manojlović šestkrat zadel v polno že do 49. minute, ko je moral zaradi rdečega kartona predčasno z igrišča.

 

Povratna tekma tretjega kroga pokala EHF med Nexejem in Gorenjem bo v soboto, 27. novembra, v Našicah.