23. 11. 2010

Olimpija se bo v osmini finala evropskega pokala EHF pomerila z danskim klubom Holstebro

Rokometašice Olimpije so dobile nasprotnika v osmini finala evropskega pokala EHF. To je danski klub Holstebro, Ljubljančanke pa bodo prvo tekmo igrale v domači dvorani Tivoli.

 

Prve tekme osmine finala pokala EHF bodo na sporedu 5. ali 6. februarja 2011, povratne pa 12. ali 13. februarja 2011. Slovenske podprvakinje se bodo z Dankami najprej pomerile v domačem Tivoliju, druga tekma pa bo na Danskem. Ljubljančanke na žrebanju niso bile v vlogi nosilk, ampak so bile v drugem bobnu, zato so bili njihovi možni nasprotniki klubi iz prvega: Midtyilland, Esbjerg, Holstebro (vsi Danska), Mar Sagunto (Španija), Amsterdam (Nizozemska), Byasen (Norveška), Lada Toljati (Rusija) in Zaječar (Srbija).

 

Kroglice so odločile, da bo Olimpijin nasprotnik danski Holstebro, eden od štirih klubov iz te države, ki nastopajo med šestnajsterico v letošnjem pokalu EHF. "O kakovosti danskega rokometa je nesmiselno izgubljati besede. Upam, da bo gostovanje danskega kluba magnet za naše gledalce. Za Holstebro igrajo tudi nekatere rokometašice, ki so v minulih sezonah nosile dres Viborga, poleg tega pa imajo v svojih vrstah tudi nekaj švedskih igralk," pravi Olimpijin trener Robert Beguš. O možnostih za napredovanje v četrtfinale Beguš meni: "V vsakem primeru se bomo tudi v omsini finala poskušali prikazati v čim lepši luči. Vsaj v taki, kot smo se na dosedanjih evropskih tekmah v letošnji sezoni."

 

V prvem krogu letošnjega pokala EHF je bil Holstebro (tako kot Olimpija) prost, v drugem pa se je pomeril z grškim Artasom. Obe tekmi sta bili na Danskem in obe so Danke visoko dobile: prvo z 49:18, drugo pa s 35:19. Holstebrojev nasprotnik v tretjem krogu je bil nemški Bayer iz Leverkusna, s skupnim izidom 54:49 pa se je v osmino finala uvrstila skandinavska ekipa. Doma je zmagala s 27:23, uspešna pa je bila tudi na gostovanju v Nemčiji (27:26).

POKAL EHF ZA ŽENSKE - PARI OSMINE FINALA:

Ekipa 1 Ekipa 2
Olimpija (Slovenija) Holstebro (Danska)
Midtylland (Danska) HAC Handball (Francija)
Oldenburg (Nemčija) Zaječar (Srbija)
Byasen (Norveška) SYMA Vac (Madžarska)
Dunarea Braila (Romunija) Esbjerg (Danska)
Mar Sagunto (Španija) Kuban Krasnodar (Rusija)
KIF Vejen (Danska) Amsterdam (Nizozemska)
Lada Toljati (Rusija) Metalurg Skopje (Makedonija)
Olimpija premagala Sparto in se uvrstila v osmino finala pokala EHFSlovenska šesterica konec tedna v EvropiLjubljančanke v Ukrajini izgubile le s 24:26Dekleta iz Tivolija čaka gostovanje v UžgoroduKroglice so Olimpiji namenile ukrajinsko SpartoSenzacija v Tivoliju - Olimpija izločila BekescsaboZa častno slovo od Evrope