23. 11. 2010

Krim Mercator v evropski ligi prvakinj v skupini z Budućnostjo, Itxakom in Oltchimom; Marta Bon: Skupina je težka in zahtevna

Na sedežu EHF na Dunaju so izžrebali skupini v glavnem delu lige prvakinj. Rokometašice Krima Mercatorja bodo v skupini 1 igrale z Budućnostjo (Črna gora), Itxakom (Španija) in Oltchimom (Romunija).

V skupini 2 bodo igrali Györi (Madžarska), Larvik (Norveška), Dinamo Volgograd (Rusija) in Leipzig (Nemčija). Tekme prvega kroga drugega dela v evropski ligi prvakinj bodo na sporedu 5. ali 6. februarja 2011, dvoboji šestega (zadnjega) pa 20. ali 21. marca 2011.

Pred žrebanjem je bilo osem klubov razdeljenih v dva bobna: v prvem so bili zmagovalci skupin (Budućnost, Itxako, Larvik, Györi), v drugem pa drugouvrščene ekipe (Dinamo Volgograd, Leipzig, Oltchim Valcea, Krim Mercator). Edina omejitev pri žrebanju skupin glavnega dela je bila ta, da se kluba, ki sta se pomerila že v prvem delu letošnje evropske lige prvakinj, ne moreta pomeriti tudi na sedanji stopnji tekmovanja (primer: Krim Mercator in Györi sta bila skupaj že v skupini D, zato se tokrat nista mogla znajti v isti skupini).

"Skupina, ki smo jo dobili, je težka in zahtevna. Toda glede na naše trenutno stanje s poškodbami bi bila takšna vsaka skupina. Glavni favorit v skupini je seveda Budućnost. Črnogorke so s prihodom odlične Bojane Popović dobile igralko, ki zna zmagovati, kar je za vsako ekipo zelo pomembno. Romunski Oltchim je po mojem mnenju in okusu zasedba, ki ima najboljše posameznice, vendar se ne znajo povezati v celoto," je razplet žrebanja v avstrijskem glavnem mestu komentirala Krimova trenerka Marta Bon.

SKUPINA 1 SKUPINA 2
Budućnost Györi
Itxako Larvik
Krim Mercator Dinamo Volgograd
Oltchim Valcea Leipzig

Tretji nasprotnik slovenskih prvakinj v skupini 1 je španski klub Itxako Reyno de Navarra. Za španski klub igra tudi odlična ruska reprezentantka Emiliya Turey, ki jo je v svojih vrstah pred začetkom letošnje sezone želela imeti tudi trenerka Bonova. "Nekaj igralk španskega kluba poznamo, predvsem Tureyjevo. Sicer pa je Itxako za nas v tem trenutku še določena neznanka, saj v zadnjih letih s španskimi ekipami nismo igrale," pravi Bonova.

Budućnost je edina med šestnajstimi ekipami v letošnji ligi prvakov, ki v prvem delu ni izgubila niti točke. Na šestih tekmah v skupini A je šestkrat zmagala, pri čemer je po dvakrat nadigrala - tako doma kot v gosteh - ruski Dinamo iz Volgograda, danski Viborg in švedski Sävehof ter z maksimalnim izkupičkom prepričljivo osvojila prvo mesto. Itxako je tekmovanje v skupini B začel s porazom na domačem igrišču proti nemškemu Leipzigu (23:24), nato pa nanizal pet zmag (po dvakrat je nadigral dunajski Hypo in madžarski DVSC Korvex in enkrat Leipzig) in osvojil prvo mesto z desetimi točkami od možnih dvanajstih.

Oltchim iz Valcee je nastop v skupini C prav tako začel s porazom pri Randersu na Danskem, nato pa na naslednjih treh tekmah dvakrat zmagal (dvakrat francoski Toulon) in enkrat izgubil (norveški Larvik). Sledil je uspeh proti Randersu, ki je Romunkam zagotovil napredovanje v četrtfinale, v zadnjem krogu pa je Oltchim na tekmi, ki je bila zgolj prestižnega pomena, na domačem igrišču opravil še z Larvikom in potrdil drugo mesto v skupini C.

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (celoten spored - skupine, datumi, ure, pari tekem, izidi in lestvice)Krim Mercator znova izgubil proti Györiju in osvojil drugo mestoSlovenske prvakinje na Madžarsko po prvo mestoIzjave po tekmi Krim Mercator - Podravka VegetaKrimovke tretjič zapored med osmimi najboljšimi v EvropiOstale še brez Bodnjeve, prihaja Podravka VegetaFantastičen prvi polčas dovolj za zmago v RusijiV Čehovu v lovu za tretjo zmago v ligi prvakinjBarbara Varlec bo igrala za SrbijoMarta Bon: Naša igra ni bila pravaProti Györiju prvi Krimov poraz v letošnji ligi prvakinj