25. 11. 2010

Celjani v boju za četrto mesto v skupini nujno potrebujejo točki proti Chamberyju

V šestem krogu evropske lige prvakinj se bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško v soboto, 27. novembra 2010, ob 19.15 v Zlatorogu pomerili s Chamberyjem. V boju za četrto mesto v skupini A Celjani nujno potrebujejo zmago proti Francozom.

 

Na nedeljski tekmi v Chamberyju so zelo oslabljeni Celjani (brez Aleša Pajoviča, Uroša Zormana, Dragana Gajiča, Luka Žvižeja in Edvarda Kokšarova) izgubili s 24:30 in si predvsem zaradi visoke razlike precej zmanjšali možnosti v boju za uvrstitev v osmino finala. "Chambery je odigral tako, kot smo pričakovali. Mi jih žal nismo zaustavljali tako, kot smo načrtovali, da nam bo uspelo. Razvili so svojo hitro igro in si omogočali ugodne situacije za strel. Francozom smo nudili dober odpor, a nismo izkoriščali svojih priložnosti, do katerih smo prišli na veliko težji način kot oni. Moram priznati, da sem po dvakratnem ogledu tekme prišel do zaključka, da nam tudi sodnika nista bila naklonjena oziroma da sta bila precej naklonjena domačinom. Vseeno smo bili največji krivci za poraz sami," se je nedeljskega dvoboja v dvorani La Phare spomnil celjski trener Miro Požun.

 

V Zlatorogu v soboto zanesljivo ne bosta igrala Žvižej in Pajovič, Gajič pa je igral že na sredini ligaški generalki proti Mariboru Braniku (zmaga s 36:28). Zorman je včeraj prvič treniral in naj bi prav tako pomagal soigralcem, še največ dvomov pa je glede Kokšarova, ki ima poškodovano peto. Proti Mariborčanom si je gleženj poškodoval Momir Rnić, a bo do tekme s Francozi nared za igro. Požun o svojem igralskem kadru pravi: "Seveda od teh igralcev ne moremo pričakovati, da bodo na takšni ravni, kot bi bili, če bi sodelovali v trenažnem procesu in odigrali kakšno tekmo. A vsak prispevek bo dobrodošel, saj bodo razbremenili tiste igralce, ki so nosili breme v Franciji. Nasploh je pred sobotno tekmo v naših vrstah nekoliko več optimizma, kot ga je bilo prej. Po izjavah vseh tistih, ki nas spremljajo, je opazen premik v pozitivno smer, kar se tiče posameznih igralcev in vzdušja v ekipi. Ekipa je homogena, igralci dihajo drug z drugim."

Mi jih ne moremo presenetiti. Tako kot smo mi njih, so nas tudi oni preučili. Dejstvo pa je, da igramo v domači dvorani in pričakujemo, da nam bodo kot osmi igralec ob strani stali gledalci. S tem bomo tudi mi na igrišču močnejši. Če bomo dodali še nekaj igralcev, ki jih na prejšnji tekmi nismo imeli in če Francozi, ki so doma nepremagljivi, v gosteh odigrajo nekoliko slabše, je tudi to eden izmed dejavnikov, na katerega lahko računamo," ocenjuje Požun. Za njegovo moštvo je tekma s Francozi ena odločilnih v boju za osmino finala: "Jasno je, da mi tekmo hočemo in želimo zmagati. Na ta način bi ohranili upanje in bi tudi spomladi še bili v igri za napredovanje. O razliki ne razmišljamo, prvi in osnovni cilj je zmaga. Mi pač moramo zmagati, kaj bo to potem prineslo, pa je drugotnega pomena in o tem bomo razmišljali po tekmi. Tudi če zmagamo le za zadetek, dva ali tri, to še ničesar ne pomeni. Kdo pa pravi, da mi potem ne moremo presenetiti katerega od velikih klubov in se na ta račun uvrstiti naprej? Vse je mogoče."

 

Vratar Aljoša Rezar si želi pomoči domačih navijačev, na krilih katerih bi Celjani lahko prišli do pomembne zmage proti trenutno vodilnemu klubu v francoski ligi. "Vsakemu športniku je veliko lažje igrati pred polnimi tribunami in glasnim vzdušjem. Celje je znano po tem in verjamem, da bo tudi sedaj tako. Na takšen način nam bodo gledalci veliko pomagali in tudi tako lahko premagamo Francoze," meni Aljoša Rezar in o dvoboju s Chamberyjem pravi: "Če bomo odigrali v takšnem stilu, kot smo na zadnjih tekmah, poleg tega pa odpravili nekatere napake v naši igri, potem verjamem, da jih lahko premagamo tudi za sedem ali več zadetkov. Vendar tudi pri nas igralcih razlika v tem trenutku ne igra velike vloge. Potrebno je zmagati, šele potem pa razmišljati o razliki."

 

Mladi krilni igralec Gašper Marguč je v Franciji dosegel štiri zadetke, toda tudi to ni bilo dovolj, da pivovarji tudi na tretji medsebojni tekmi s Chamberyjem v dosedanji zgodovini evropske lige prvakov ne bi še tretjič izgubili. Po polovici tekmovanja ima Chambery šest točk, Celje Pivovarna Laško pa samo dve. "Tudi na preteklih tekmah je ekipa vedno imela željo in se je borila. Morda se je na zadnjih tekmah to bolj videlo navzven, vendar borba in želja sta vedno prisotna. Na rezultate in splošni vtis so morda vplivali kakšni drugi dejavniki ter zgrešeni streli in napake, ki smo jih delali v igri. Verjamem, da bodo v soboto to elementi igre, ki bodo šli v našo korist in da bomo s pomočjo gledalcev ter nekaterih poškodovanih, ki se vračajo, držali visok ritem igre. Prepričan sem, da smo s takšno igro sposobni premagati Francoze," napoveduje Gašper Marguč.

 

Tekma Celje Pivovarna Laško – Chambery bo v soboto, 27. novembra 2010, ob 19.15. Sodila jo bosta Madžara Csaba Dobrovits in Peter Tajok, delegat pa bo Izraelec Moshe Herman.

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11 (celoten spored - skupine, datumi, ure, pari tekem, izidi in lestvice)Oslabljeni Celjani visoko izgubili v ChamberyjuV petem krogu pivovarji gostujejo v FrancijiGorenje dobilo veliki derbi v Rdeči dvorani