27. 11. 2010

Slovan poskrbel za presenečenje v Linzu

V tretjem krogu pokala challenge je Slovan poskrbel za veliko presenečenje. Po zmagi v Ljubljani (27:25) je moštvo trenerja Aleša Repine premagalo Linz tudi na njegovem igrišču z 28:25 (18:12).

 

 

Linz - Slovan 25:28 (12:18)

 

Linz - Dvorana Kleinmünchen, gledalcev: 800, sodnika: Karlubik in Struhar (oba Slovaška).

 

Linz: A. Herman 2, Lehner 7, P. Herman, Reichl 1, Hradil 3, Mar. Papsch 2, Bokesch, Eichinger, Ascherbauer 1, Schneider 6, Krnjajac 1, Man. Papsch 2, Rath, Mijailović.

 

Slovan: Koloper, Erak, Božič 7, McDermott 1, Markovič, Čemas 6, Hvala, Skušek 5, Abutović 3, Božović 3, Župič, Hrvatin 2, Šmejc, Pejkovič, Škerlak 1.

 

Sedemmetrovke: Linz 3 (2), Slovan 0.

 

Izključitve: Linz 18 minut, Slovan 22 minut.

 

Rdeča kartona: McDermott (Slovan, 34. minuta), Krnjajac (Linz, 38. minuta).

 

 

Igralsko in denarno zdesetkani Ljubljančani so na evropskem prizorišču poskrbeli za presenečenje, saj so tudi na povratni tekmi evropskega pokala challenge premagali Linz in se uvrstili v osmino finala, v katerem bodo nasprotnika dobili na žrebanju v torek na Dunaju. Izbranci Aleša Repine, ki so na prvi tekmi v dvorani na Kodeljevem šele v končnici strli odpor avstrijskega kluba, so v prvem polčasu dvoboja v Linzu blesteli in si v 22. minuti priigrali že devet zadetkov prednosti (18:9).

 

Gonilne sile nekoč paradnega konja slovenskega rokometa so bili vratar Gregor Župič, ki je na koncu tekme zbral kar 20 obramb, na krilnih položajih pa sta bila nezaustavljiva Janez Skušek in Peter Božič. V drugem polčasu so Ljubljančani malce popustili, gostitelji pa so se jim v 52. minuti približali na tri zadetke zaostanka. Toda v končnici je Slovan z zrelo in preudarno igro vendarle zadržal prednost in se še z drugo zmago nad klubom iz Linza uvrstil v naslednji krog pokala challenge.

Pet slovenskih moških klubov konec tedna v EvropiSlovan z majhno prednostjo v Avstrijo