28. 11. 2010

Miro Požun: Fantje so igrali kot v transu; Philippe Gardent: Končna razlika je zares previsoka

Po visoki zmagi proti Chamberyju je celjski trener Miro Požun dejal, da so njegovi fantje igrali kot v transu. Njegov kolega na Chamberyjevi klopi Philippe Gardent je ocenil, da je razlika previsoka, ob tem pa kritiziral še madžarska sodnika.

 

 

Miro Požun, trener Celja Pivovarne Laško: "Najprej bi se rad zahvalil celjskim gledalcem, ki so nas spremljali v dvorani Zlatorog, prav tako bi pohvalil tudi svoje igralce, ki so dali od sebe 120 odstotkov. Te zmage smo si zares močno želeli, tekmo pa smo začeli tako, kot je pač stan je v klubu po vseh spremembah, poškodbah, pretresih in dogodkih – v krču. Potem je naša igra le stekla, v veliki želji po zmagi pa so igralci pozabili na vsa bremena in kritike, ki so jih dobivali v zadnjem času, in tekmo odigrali kot v transu. V tednu pred tekmo s Chamberyjem smo imeli veliko težav, saj je Uroš Zorman vadil po posebnem programu, Edvard Kokšarov pa je prvič treniral šele dan pred tekmo. In tudi zato sem presenečen zaradi tako visoke zmage. Ta je delno tudi plod nekoliko zmedene igre Francozov, ki so zelo slabo izkoriščali številčno premoč na igrišču, saj smo mi imeli zelo veliko izključitev. Vesel sem zmage, ki nam tudi v psihološkem smislu prinaša zelo veliko, je pa tudi seveda spodbuda za nadaljnje delo. Veliko moramo še postoriti, čaka nas še veliko pomembnih tekem, imamo pa seveda tudi visoke cilje, ki jih moramo uresničiti."

 

 

Renato Vugrinec, igralec Celja Pivovarne Laško: "Pritisk pred tekmo s Chamberyjem smo si ustvarili sami zaradi slabih iger in porazov v zadnjem času. Že po porazu v Chamberyju sem bil prepričan, da bomo povratno tekmo v Celju dobili, da mi to zmoremo. To s eje tudi zgodilo: v Zlatorogu smo se pokazali v zelo lepi luči, kljub temu, da trener Požun na petkovem treningu z nami ni bil zadovoljen. In upam, da bo še več petkovih treningov takšnih. Moram priznati, da sem zelo srečen zaradi zmage, kajti ta pomeni tudi velik korak naprej in z njo smo si povrnili samozavest. Čestitam trenerju in soigralcem in prepričan sem, da se bomo korak za korakom le izvlekli iz godlje. Verjamem, da se je mogoče tudi iz zmag česa naučiti, ne samo iz porazov. Čeprav ima Chamberyjem trener marsikaj povedati o sodnikih, bi mu predlagal, naj si pogleda posnetek iz Francije."

Philippe Gardent, trener Chamberyja: "Celjanom čestitam za zmago. Igrali so precej boljše kot prejšnji teden v Chamberyju, zato je po eni strani tudi logično, da so zmagali. Kljub vsemu se mi zdi končna razlika osmih zadetkov previsoka, na žalost pa v zadnjem delu nismo uspeli znižati visokega zaostanka. Toda nikakor ne morem razumeti, da smo morali v določenih trenutkih tekme zadeti kar trikrat, da so nam priznali en gol. Mislim, da sta dve osebi na igrišču preveč vplivali na končni izid. V naši skupini so zdaj vse stvari povsem odprte, kajti že v naslednjem krogu se lahko zgodi, da bodo imeli kar trije klubi – Barcelona, Chambery in Celje Pivovarna Laško – po šest točk, kar pomeni, da bo boj za napredovanje še zelo negotov, zanimiv in težak."

 

 

Damir Bičanić, igralec Chamberyja: "Tudi jaz bi Celjanom čestital za igro in zasluženo zmago. Lahko rečem, da so se - vsaj glede našega kluba - prebudili v nepravem trenutku. Škoda, da se to ni zgodilo vsaj teden kasneje. Ne bi komentiral sojenja Madžarov, ki je bilo seveda „domačinsko“, ampak prepričan sem, da smo si sami krivi za poraz. Naša glavna težava je bila v tem, da smo prvič v tej sezoni igrali zelo slabo v obrambi, poleg tega pa je v celjskih vratih odlično branil Alilović. Končna razlika? Ali bi morala biti manjša in ali je realna, zdaj niti ni več pomembno. Zaradi tega, ker smo na medsebojnih tekmah s Celjani slabši, lahko na koncu celo brez uvrstitve na eno izmed prvih štirih mest, ki prinašajo napredovanje v ligi prvakov. Očitno bomo morali na naslednjih tekmah poskrbeti za kakšno presenečenje in osvojiti še kakšno točko, če želimo nadaljevati z evropsko sezono."

Celjani v domačem Zlatorogu do tal potolkli Chambery