28. 11. 2010

Cimos še enkrat nadigral Bolgare

Po sobotni zmagi (46:19) je Cimos zlahka dobil tudi drugo tekmo tretjega kroga pokala challenge. Koprčani so bolgarski Spartak iz Varne nadigrali kar z 48:20 in se uvrstili v osmino finala.


Cimos Koper - Spartak Varna 48:20 (24:11)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 200, sodnika: Cropanise in Mondin (oba Italija).

Cimos Koper: Podpečan, Skoko 9, Mirković 7, Bombač 3, Stanić, Krivokapić 3, Skube 6, Jeraj, Mlakar 6, Smolnik, Poklar 2, Rapotec, Konečnik 2, Jovičić 8, Osmajić 2.

Spartak Varna: Sti. Stančev, S. Dobrev, Nikolov 7, Georgijev 2, Černev, R. Dobrev, Mihajlov 1, Petkov 8, Kostov, Danajlov, Sta. Stančev, Aleksandrov, Rančev 1, Dimitrov 1.

Sedemmetrovke: Cimos Koper 4 (3), Spartak Varna 2 (1).

Izključitve: Cimos Koper 8 minut, Spartak Varna 6 minut.


Koprčani so se zanesljivo prebili v osmino finala najmanj prestižnega evropskega klubskega tekmovanja, potem ko so Bolgare na dveh tekmah (obe sta bili v dvorani Bonifika) premagali s skupno razliko neverjetnih 55 zadetkov. Po sobotni zmagi s 27 zadetki (46:19) je domači trener Fredi Radojkovič na današnji tekmi na tribuni pustil Matjaža Brumna, Jureta Dobelška in še nekatere druge igralce iz najboljše zasedbe in dal priložnost tudi tistim, ki imajo sicer manjšo minutažo.

Kljub temu je Cimos še z višjo razliko premagal bolgarski Spartak (28 zadetkov) in se uvrstil v osmino finala. V pokalu challenge se je v osmino finala že v soboto uvrstil tudi Slovan iz Ljubljane, oba slovenska kluba pa bosta naslednja nasprotnika dobila na torkovem žrebanju na Dunaju.
Cimos že na prvi tekmi povsem nadigral Bolgare