2. 12. 2010

V Podgorici so slovenske rokometašice še drugič izgubile proti reprezentanci Črne gore

Ženski članski reprezentanci Črne gore in Slovenije sta odigrali še drugo pripravljalno tekmo pred bližnjim evropskim prvenstvom. V Podgorici so bile znova uspešnejše Črnogorke, ki so zmagale s 34:25 (20:15).

 

 

Črna gora - Slovenija 34:25 (20:15)

 

Podgorica - Dvorana Moraća, gledalcev: 500, sodnika: Ražnatović in Pavićević (oba Črna gora).

 

Črna gora: Vukčević, Barjaktarović (10 obramb), Milenković (7 obramb), Miljanić 1, Radičević 8, Jovanović 4, Radović 5, Bulatović 1, Savić 3, Popović 4, Marković, Nikčević 1, Lazović 1, Mehmedović 1, Knežević 5.

 

Slovenija: Stefanišin (9 obramb), Zec (1 obramba), Pandžič (2 obrambi), Mavsar 3, Zrnec 3 (3), Djurovič, Jeriček 4, Mitruševska 4, Oven 3, Okleščen, Gregorc 1, Ahlin, Gros 6 (2), Puš, Irman 1.

 

Sedemmetrovke: Črna gora 1 (0), Slovenija 7 (5).

 

Izključitve: Črna gora 6 minut, Slovenija 2 minuti.

 

 

Potem ko so v sredo zmagale na prvi tekmi v Tivtu s 35:25, so bile črnogorske rokometašice boljše tudi na drugi tekmi v Podgorici. V dvorani Moraća je ekipa selektorja Dragana Adžića, ki bo na evropskem prvenstvu nastopila v skupini z Rusijo, Islandijo in Hrvaško, slavila s 34:25 (20:15).

 

Slovenska reprezentanca je tokrat nastopila brez Teje Ferfolja, ki se je na prvi tekmi poškodovala (počena kost na prstu desne roke). V prvem polčasu dvoboja v Podgorici so se Slovenke precej bolje upirale kot v Tivtu, ko so že po prvem polčasu zaostajale za devet zadetkov. Tokrat je bil zaostanek skoraj polovico manjši, kljub temu pa ekipa selektorja Ivice Rimanića tudi v nadaljevanju ni bila kos gostiteljicam.

 

V petek dopoldan bodo igralke in člani vodstva slovenske izbrane vrste odpotovali proti domivino, zadnji del priprav za evropsko prvenstvo pred ponedeljkovim odhodom na Norveško pa bodo opravili v Laškem.

Težave Slovenk na poti v Črno goro, gostiteljice visoko zmagalePred odhodom na EP še dvakrat s Črno goro v gostehSlovenske rokometašice pete na turnirju v ŠpanijiČrnogorke bodo nasprotnice za končno peto mestoVisok poraz proti svetovnim prvakinjam RusinjamOslabljena ženska reprezentanca Slovenije na turnirju v Španiji