3. 12. 2010

Celjski rokometaši po šokantnem porazu proti Trimu na popravnem izpitu v Nemčiji

Rokometaše Celja Pivovarne Laško čaka po presenetljivem porazu proti Trimu popravni izpit v Nemčiji. V sedmem krogu evropske lige prvakov bodo v soboto, 4. decembra 2010, ob 15.30 gostovali pri klubu Rhein Neckar Löwen.

 

Celjski trener Miro Požun je najprej spregovoril o sredinem porazu proti Trimu iz Trebnjega v dvorani Zlatorog (31:33): "Vsi skupaj, igralci z mano na čelu, na žalost žal ne moremo biti v tem trenutku popolnoma osredotočeni na tekmo z Nemci. Tisto, kar se nam je zgodilo proti Trimu, je namreč pustilo svoje posledice, kar je bilo vidno tudi na dopoldanskem treningu naslednji dan. Dejstvo je, da se vsi zavedamo, da je to, kar se je zgodilo, nedopustno in da si tega enostavno ne bi smeli privoščiti. Vendar tekma je končana in mi moramo seveda iti naprej."

 

Aktualni slovenski prvaki v dvorani SAP Arena v Mannheimu ne bodo mogli računati na poškodovana Luka Žvižeja (operacija noge) in Miladina Kozlino (prepona), Aleš Pajovič pa se je vrnil po poškodbi ličnice. Trener Požun vlogo favorita prepušča Rheinu Neckarju: "Ogledal sem si tekmo s Kielom in mislim, da se forma tega kluba dviguje ter da je igra precej boljša kot lani. Predvsem ima ekipa več samozaupanja, kar so pokazali proti Kielu, lahko pa bi istega tekmeca premagali že v ligi prvakov, a so se takrat še nekoliko ustrašili zmage in dopustili remi. Tam se je lahko videla ta zmagovita miselnost Kiela, ki jo imajo le zares vrhunski klubi, temu pa se je naš sobotni tekmec močno približal. So favoriti, kar se je pokazalo že na prvi tekmi v Celju, ko so takrat kar z lahkoto zmagali v naši dvorani. Imajo zelo širok igralski kader, igralci pa se odlično dopolnjujejo. Vsak lahko nadomesti vsakega, so izredno lahkotni, hitri in močni v obrambi. Seveda pa se tudi nam istočasno ponuja možnost, da se delno rehabilitiramo po porazu proti Trimu in operemo sramoto."

 

Zvezdniška zasedba nemškega kluba je v zadnjem času v odlični formi. Rhein Neckar je prejšnji petek v evropski ligi prvakov najprej remiziral s Kielom (30:30), v sredo pa istega nasprotnika v derbiju nemške lige premagal z 29:26 in je trenutno četrti. Klub, ki ga je pred prvo tekmo v Zlatorogu (Nemci so zmagali z 32:28) prevzel islandski selektor Gudmundur Gudmunddson, sestavljajo izjemni igralci: Poljaki Slawomir Szmal, Karol Bielecki in Grzegorz Tkaczyk, Islandci Robert Gunnarsson, Olafur Stefansson in Gudjon Valur Sigurdsson, Norvežana Byarne Myrhol in Borge Lund, Srb Žarko Šešum, Hrvat Ivan Čupić (trenutno je poškodovan), Nemci Henning Fritz, Patrick Groetzky, Uwe Gensheimer, Oliver Roggisch... Po šestih krogih v ligi prvakov so Nemci v skupini A na drugem mestu z osmimi točkami (vodilni Kiel jih ima deset, Celjani le štiri), na treh dosedanjih tekmah s pivovarji (dvakrat v sezoni 2008/09, enkrat v letošnji) in vse tri tudi dobili.

Španski krožni napadalec Carlos Prieto je pred prihodom v Celje nosil dres nemškega kluba in sobotnega nasprotnika Celjanov. "Z zamenjavo trenerja, ko je na klop sedel islandski selektor Gudmundsson, se je raven njihove igre zelo izboljšala. Vem, da še vedno niso dosegli ravni igre, ki si jo želijo in ki jo lahko dosežejo. Mislim, da je prav v tem naša možnost, saj še vedno nekoliko nihajo. A problem je, da tudi mi nihamo v naših predstavah, tako da bomo šele v soboto lahko videli, komu bo šlo bolje," pravi Carlos Prieto. Španec je zavrnil namigovanja o nesoglasjih znotraj celjskega moštva in nadaljeval: "Seveda upamo, da bomo prikazali takšno predstavo, kot je bila zadnja s Chamberyjem. Imamo možnosti, a se zavedamo, da bo težko. Vseeno gremo v Nemčijo po točki, ki ju potrebujemo. Če pogledamo lestvico, vidimo, da moramo zmagati na obeh domačih tekmah ali pa iskati točke v gosteh, za to pa je v soboto že prva priložnost."

 

Na prvi tekmi proti Rheinu Neckarju v Zlatorogu je domači krilni igralec Gašper Marguč dosegel en zadetek. "Dejstvo je, da krvavo potrebujemo točke za napredovanje. Toda igrali bomo proti zelo močnemu moštvu, ki ima takšen igralski kader, da lahko sestavi dve enakovredni postavi. Poleg tega igra v zadnjem času zelo dobro, kar je Rhein Neckar potrdil tudi z zmago proti Kielu," opozarja Gašper Marguč. Kljub temu mladi Marguč še ni vrgel puške v koruzo: "Za presenečenje, torej točko ali celo dve, bi morali prikazati resnično najboljšo predstavo v letošnji sezoni, poleg tega pa Rhein Neckar ne bi smel biti na najvišji ravni. Po takšnem spodrsljaju, kot se nam je zgodil proti Trimu, moramo strniti vrste in pokazati boljšo igro."

 

Tekma Rhein Neckar Löwen – Celje Pivovarna Laško bo v soboto, 4. novembra 2010, ob 15.30 v Mannheimu. Sodila jo bosta Litvanca Vaidas Mazeika in Mindaugas Gatelis, delegat pa bo Finec Tapio Arponen.

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11 (celoten spored - skupine, datumi, ure, pari tekem, izidi in lestvice)Požun ponudil odstop, a ga klubsko vodstvo ni sprejeloPožun: Fantje so igrali kot v transu; Gardent: Razlika je previsokaCeljani v Zlatorogu do tal potokli ChamberyPivovarji v boju za četrto mesto potrebujejo točki proti FrancozomOslabljeni slovenski prvaki visoko izgubili v ChamberyjuV petem krogu lige prvakov bodo Celjani gostovali v FrancijiSerdarušić za nemške medije spregovoril o razlogih za odhodPožun bo do konca sezone vodil Celje Pivovarno LaškoŽvižej operiran, odsoten bo od dva do tri meseceSerdarušić odstopil, v Celju zelo presenečeni