4. 12. 2010

V dramatični končnici Celjani zapravili priložnost za uspeh proti Rheinu Neckarju, slovenske prvake sta uničila Szmal in Groetzky

V sedmem krogu evropske lige prvakov so rokometaši Celja Pivovarne Laško gostovali pri nemškem klubu Rhein Neckar Löwen. Tekma v Mannheimu se je po dramatični končnici končala z minimalno zmago gostiteljev (33:32).


Rhein Neckar Löwen – Celje Pivovarna Laško 33:32 (14:16)

Mannheim - Dvorana SAP Arena, gledalcev: 5500, sodnika: Mazeika in Gatelis (oba Litva).

Rhein Neckar Löwen: Szmal (20 obramb), Schmid 3, Gensheimer 5 (5), Roggisch, Šešum 2, Tkaczyk 5, Bielecki 1, Lund 1, Gunnarsson 1, Stefansson 3, Fritz, Myrhol 5, Sigurdsson 3, Groetzki 4.

Celje Pivovarna Laško: Alilović (12 obramb), Rezar, Prieto, Marguč, Vugrinec 4, Pajovič, Razgor 1, Toskić 5, Poklar, Metličić 4, Rnić 6, Kokšarov 2, Zorman 3, Gajič 7.

Sedemmetrovke: Rhein Neckar Löwen 5 (5), Celje Pivovarna Laško 3 (2).

Izključitve: Rhein Neckar Löwen 6 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

 

 

Kljub sredinemu polomu proti Trimu so se Celjani pogumno spustili v boj z bogatim nemških klubom in v sedmi minuti so si prvič priigrali dva zadetka prednosti (4:2). Toda že dobre tri minute kasneje je islandski rokometaš Olafur Stefannson poskrbel za izenačenje na 5:5, nato pa so pivovarji znova prevzeli pobudo na igrišču. Gostje so igrali dobro v obrambi in napadu, kar se je seveda hitro poznalo tudi na semaforju: po zadetku Edvarda Kokšarova so imeli v 21. minuti prvič tri zadetke naskoka (11:8), to pa je bila tudi njihova najvišja prednost v prvem polčasu.

 

Čeprav je imela četa trenerja Mira Požuna na začetku drugega polčasa igralca manj (izključen je bil španski krožni napadalec Carlos Prieto, ki je v Celje Pivovarno Laško prišel prav iz Rheina Neckarja), je kapetan Uroš Zorman z zvitim strelom poskrbel za najvišje vodstvo v dvorani SAP Arena v Mannheimu – "plus štiri" (19:15). V nadaljevanju je sledil manjši padec v igri Zormana in soigralcev, kar so igralci islandskega trenerja Gudmundurja spretno izkoristili in kaznovali ter sredi drugega polčasa poskrbeli za novo izenačenje (25:25).

Tudi naslednje minute so pripadle trenutno četrtouvrščenemu moštvu v prvi nemški ligi, ki je naredilo delni izid 4:1 in si priigralo tri zadetke naskoka (29:26). Ko je že kazalo, da bosta točki zanesljivo ostali v Mannheimu, so Celjani znova poskrbeli za preobrat. Momir Rnić je najprej znižal na 30:29, nato je Dragan Gajič iz protinapada izenačil na 31:31, kmalu zatem pa je Petar Metličić ukradel žogo Nemcem in poskrbel za vodstvo z 32:31.

 

Sledila je dramatična končnica, v kateri se je tehtnica nepričakovano nagnila na domačo stran. Poljak Grzegorz Tkaczyk je zadel v polno za zadnje izenačenje na tekmi (32:32), Celjani pa so zatem krenili v zadnji napad. Zaključno žogico in zmago Celja Pivovarne Laško je imel v rokah krožni napadalec Alem Toskić, ki je dobrih deset sekund pred koncem streljal na domača vrata. Toda poljski vratar Slawomir Szmal je njegov "zicer" obranil, v hitrem protinapadu pa je Patrick Groetzky tri sekunde pred zadnjim znakom sirene dosegel zmagoviti zadetek za Rhein Neckar (33:32).

 

Po treh porazih na treh tekmah so imeli Celjani tokrat odlično priložnost, da vendarle prvič premagajo Rhein Neckar, a so še četrtič ostali praznih rok. Evropska liga prvakov je zdaj prekinjena do druge polovice februarja 2011, v zadnjih treh krogih pa bodo slovenski prvaki dvakrat igrali doma (Barcelona, Kielce) in enkrat gostovali (Kiel).

 

 

 

Foto: Slavko Kolar/RK Celje Pivovarna Laško

Rnić: Prikazali smo eno boljših iger v sezoni; Požun: Na koncu smo vse podrliLIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11 (celoten spored - skupine, datumi, ure, pari tekem, izidi in lestvice)