4. 12. 2010

Momir Rnić: Prikazali smo eno boljših iger v sezoni; Miro Požun: Na koncu smo vse podrli

Po minimalnem porazu proti Rheinu Neckarju (32:33) so lahko bili v celjskem taboru upravičeno razočarani. Pivovarji so iz rok izpustili lepo priložnost za odmevno zmago.

 

"Mislim, da je bila to ena naših boljših predstav v letošnji sezoni. V končnici tekme smo imeli kar dve priložnosti, da bi premagali Rhein Neckar, vendar ju na žalost nismo izkoristili. Gostitelji so to seveda znali kaznovati. Takšen je pač šport, toda skorajda ne morem verjeti, da se to vedno dogaja prav nam," je bil razočaran celjski igralec Momir Rnić, ki je nemško mrežo zadel šestkrat in je bil za Draganom Gajičem (7 zadetkov) drugi strelec aktualnih slovenskih prvakov.

 

Ne glede na peti poraz v letošnji evropski ligi prvakov Momir Rnić glede nadaljevanja tekmovanja in razpleta ostaja optimist. "Vsak izmed nas je dal v Mannheimu od sebe sto odstotkov, dobro smo se borili, posebna zahvala pa gre tudi našim zvestim navijačem, ki so nas spodbujali v Mannheimu. Mislim, da se lahko ob ponovitvi takšnih iger, kot smo jo prikazali proti Rheinu Neckarju, še vedno uvrstimo v nadaljnje tekmovanje," se nadeja Rnić.

Kljub sredinemu presenetljivemu porazu proti Trimu (31:33) v domači dvorani Zlatorog in posledicah, ki jih je pustil že četrti neuspeh v letošnji slovenski ligi, so se celjski rokometaši v Nemčiji pokazali v povsem drugačni luči. "V tekmo z Rheinom Neckarjem smo šli odločeni, da prikažemo dobro in borbeno predstavo. Vsi igralci si seveda zaslužijo pohvale za pristop in borbenost, toda v določenih fazah tekme je znova prišlo do padca zbranosti in kondicije," je po tekmi pojasnil celjski trener Miro Požun.

 

Celjani so imeli v dvorani SAP Arena lepo priložnost, da končno prvič premagajo bogati nemški klub Rhein Neckar Löwen, toda v končnici so celo ostali povsem praznih rok. "V Mannheimu smo imeli odlično možnost, da bi naredili izid, ki bi seveda zelo odmeval v rokometnem svetu. Toda na koncu smo na žalost vse podrli in ostali praznih rok," je razplet komentiral trener Požun.

Celjani v dramatični končnici izgubili proti Rheinu NeckarjuLIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11 (celoten spored - skupine, datumi, ure, pari tekem, izidi in lestvice)