10. 12. 2010

Slovenke čaka obračun s Francijo za tretje mesto in napredovanje v drugi krog EP

Ženska reprezentanca Slovenije se bo v tretjem krogu skupine D na EP danes ob 18.15 v Lillehammerju pomerila s Francijo. Zmagovalec tekme bo osvojil tretje mesto in napredoval v drugi del, poraženec pa bo zapustil tekmovanje.

Na prvih dveh tekmah sta tako Slovenija kot Francija po dvakrat izgubili: Francozinje so najprej klonile proti Norveški z 22:33 (Slovenke so s Skandinavkami izgubile s 16:32), v drugem krogu pa še z Madžarsko z 18:21 (slovenska reprezentanca je z njimi izgubila z 19:28). Pri Francozinjah sta bili na uvodnih preizkušnjah na Euru 2010 strelsko razpoloženi Katty Piejos in Alexandra Lacrabere, ki sta dosegli po osem zadetkov, vratarka Amandine Leynaud pa je zbrala 28 obramb ob 41 odstotkih ubranjenih strelov.

Ekipa selektorja Olivierja Krumbholza je aktualni svetovni podprvak, saj je na lanskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem osvojila srebrno kolajno, potem ko je v velikem finalu izgubila proti Rusiji. Na dosedanjih evropskih prvenstvih so francoske rokometašice osvojile dve kolajni – obe bronasti: prvo na Danskem leta 2002, drugo pa na Švedskem leta 2006. "Naš cilj je napredovanje v drugi krog evropskega prvenstva. Razočaran sem, ker smo izgubili proti Madžarski. Prav tako sem razočaran zaradi našega napada na tej tekmi, medtem ko je obramba delovala zelo dobro," pravi francoski selektor Olivier Krumbholz.

Selektor slovenske izbrane vrste Ivica Rimanić je že pred odhodom na evropsko prvenstvo napovedal, da bi lahko bil obračun s Francozinjami ključen. "V tem primeru bodo one pod veliko večjim pritiskom, saj je breme favorita na njihovih ramenih. Mi ne bomo imeli česa izgubiti, Francozinje pa zelo veliko. Očitno v njihovi reprezentanci nekatere zadeve ne "štimajo" in upam, da bomo znali to izkoristiti," se pred današnjo tekmo v Lillehammerju (na dosedanjih evropskih prvenstvih se reprezentanci Slovenije in Francije še nista srečali) nadeja selektor Ivica Rimanić in dodaja: "Toda dejstvo je, da je Francija svetovni podprvak in da je proti Sloveniji - ne glede na vse težave - v vlogi favorita."

Četrtkov prosti dan na Euru 2010 so igralke in člani strokovnega vodstva slovenske reprezentance izkoristili tudi za ogled olimpijskih skakalnic in muzeja v Lillehammerju. "Slika reprezentance Slovenije na osnovi prvih dveh tekem proti Madžarski in Norveški ni realna, kajti skoraj vsa dekleta  so zaradi debitantskega nastopa na velikem tekmovanju igrala v krču in s tremo. Zaradi tega niso dale od sebe vsega, česar so sposobne. Upam, da bodo to storile proti Francozinjam," ostaja optimist selektor Rimanić.

Foto: Reuters

EP 2010 - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICEMaja Zrnec prva strelka in igralka z največjo minutažoNorvežanke v drugem krogu EP premočne za SlovenijoSlovenke na uvodu EP visoko izgubile z MadžarskoTežave med potovanjem na Norveško - Predstavitev Slovenije na EPINTERVJU z Vesno Puš, kapetanko reprezentance SlovenijeV Podgorici še drugi poraz proti Črni goriČrnogorke na prvi tekmi suvereno opravile s SlovenkamiRimanić objavil seznam igralk za Euro 2010, zdaj še dvakrat s Črno goroSlovenija peta na turnirju v Španiji