31. 5. 2011

Izjava za javnost Rokometne zveze Slovenije o igranju kvalifikacij v tekmovalni sezoni 2010/11

Mitja Gobec, generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije, je podal izjavo za javnost o igranju kvalifikacij v tekmovalni sezoni 2010/11. V njej je med drugim poudaril, da je veljaven sklep Skupščine RZS kot najvišjega organa zveze z dne 30. 06. 1999 in da ga je potrebno spoštovati.

ZADEVA: Izjava za javnost Rokometne zveze Slovenije o igranju kvalifikacij v tekmovalni sezoni 2010/2011

Spoštovani!

Predsednik RZS g. Franjo Bobinac je seznanjen s problematiko igranja kvalifikacij in zapisano izjavo za javnost. Na podlagi tega podajam naslednjo izjavo za javnost.

Kot generalnemu sekretarju RZS mi je zelo žal, da je prišlo do tega zapleta in da se obe strani ne moreta dogovoriti za rešitev, ki bi bila v obojestransko zadovoljstvo in hkrati v dobrobit slovenskega rokometa.

Skupščina Rokometne zveze Slovenije, kot najvišji organ zveze, je dne 30. 06. 1999 na 12. korespondenčni seji Skupščine RZS sprejela

SKLEP: »Iz 1. A DRL – moški izpadeta 11. in 12. plasirani ekipi, na njuno mesto se uvrstita 1. in 2. plasirani ekipi 1. B DRL – moški«.

Skupščina Rokometne zveze Slovenije navedenega sklepa ni spremenila. V skladu s tem je veljaven zgoraj navedeni sklep Skupščine RZS z dne 30. 06. 1999. S tega zornega kota je potrebno spoštovati sklep Skupščine RZS z dne 30. 06. 1999 kot najvišjega organa RZS in na podlagi tega sprejete propozicije Združenja klubov 1. B DRL - moški z dne 10. 06. 2010.

Mitja Gobec

Generalni sekretar RZS