27. 7. 2011

Slovenski kadeti v okviru priprav na svetovno prvenstvo premagali reprezentanco Kuvajta

V okviru priprav na svetovno prvenstvo v Argentini (od 10. do 20. avgusta 2011) je moška kadetska reprezentanca Slovenije odigrala prijateljsko tekmo s Kuvajtom. V Zrečah so zmagali mladi Slovenci z 29:26 (13:11).

Slovenija - Kuvajt 29:26 (13:11)

Slovenija: Hvala Stojanovič, Zaponšek (3 obrambe), Žitnik (8 obramb), Borovnik 1, Blagotinšek, Cehte 7, Cingesar 3, Verdinek 7, Fidel 1, Gorela 3, Majerle, Gerič, Sašek 3, Slobodnik 1, Špende, Žabič 1, Sendelbah 2, Bradeško.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4), Kuvajt 4 (4).

Izključitve: Slovenija 12 minut, Kuvajt 6 minut.

Začetek tekme v Zrečah je pripadel gostom, ki so po napakah slovenskih kadetov povedli z 2:0, v dvanajsti minuti pa so imeli že štiri zadetke prednosti (8:4). Toda gostitelji so še pravočasno strnili svoje vrste, bolje zaigrali v obrambi in učinkovito v napadu.

To se je seveda poznalo tudi pri rezultatu: v 20. minuti je sledilo izenačenje, prvi polčas pa so s 13:11 dobili mladi slovenski rokometaši. V drugem polčasu je Slovenija povsem zagospodarila na igrišču, si priigrala kar sedem zadetkov prednosti (25:18) in zmagovalec je bil odločen.

V igri moštva selektorja Tomaža Juršiča je v zadnjem delu tekme prišlo do manjšega padca v igri. To so hitri in spretni reprezentanti Kuvajta izkoristili in omilili visok poraz (26:29).

Tomaž Juršič, selektor Slovenije:"Glede na zadnjo tekmo z Bahrajnom je bil viden precejšnji napredek v igri. Vendar je potrebno še naprej trdo delati in upam, da ko bomo v popolni postavi, bomo delovali še bolj homogeno. Proti Kuvajtu smo prikazali 35 minut solidne igre, obramba pa še ni bila na želeni ravni. Uigravanju obrambnih različic se bomo posvetili v prihodnjih dneh."