18. 8. 2011

Rdeča dvorana in Zlatorog bosta gostila premierni mednarodni Šaleško-Savinjski turnir

Od petka, 19. avgusta 2011, do nedelje, 21. avgusta 2011, bosta Velenje in Celje gostila premierni Šaleško-Savinjski turnir, na katerem bo nastopilo šest klubov iz petih držav. Skupinski del bo v Rdeči dvorani, finalni pa v Zlatorogu.

 

Rokometna kluba Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško bosta letos organizirala prvi turnir, ki naj bi postal tradicionalen. Vsako leto se bo obrnilo ime turnirja (iz Šaleško-Savinjskega v Savinjsko-Šaleškega in obratno), prav tako pa tudi gostiteljstvo tekem. Letos bo prvi del v dveh skupinah potekal v petek in soboto v Rdeči dvorani, finalni (nedelja) pa v Zlatorogu, naslednje leto pa bo obratno.

 

Na letošnjem turnirju bo nastopilo šest klubov iz petih držav, razdeljenih v dve skupini. V prvi bodo Gorenje Velenje, Bosna Sarajevo (Bosna in Hercegovina) in Vardar Skopje (Makedonija), v drugi pa Celje Pivovarna Laško, Tremblay (Francija) in Nexe Našice (Hrvaška). Vstopnice za ogled tekem so enotne (dnevna stane pet evrov) in jih bo mogoče kupiti na blagajni dvorane na dan tekme).

 

 

Stane Ostrelič, direktor RK Gorenje Velenje: "Sodelovanje med RK Gorenje in RK Celje Pivovarna Laško odpira novo poglavje medsebojnih odnosov teh dveh klubov, ki predstavljata vrh slovenskega rokometa. Z direktorjem Celja PL sva prišla do te ideje in ugotovila, da je takšna oblika sodelovanja možna in smotrna. Sedaj moramo usmeriti pogled javnosti v rokomet, saj se kmalu začenja liga in takšen pripravljalni turnir je pravi način za to. Oboji smo povabili močne klube, lahko bi bili seveda še močnejši, a smo skupaj ugotovili, da je v tem času bolje povabiti kvalitetno primerljive klube in hkrati seveda zanimive. Ne glede na to, da to niso klubi iz samega vrha Evrope, pa mislim, da bo turnir vseeno pritegnil javnost."

 

Roman Pungartnik, direktor RK Celje Pivovarna Laško: "Vsekakor smo zelo veseli, da lahko, če jih lahko tako poimenujemo, z našimi sosedi organiziramo takšen turnir. Tako v Celju kot v Velenju se zavedamo, da je trenutna finančna situacija v gospodarstvu težka in skupna organizacije je nekaj, ki nam lahko tudi na tem področju pomaga. Trudili se bomo, da bo ta turnir postal tradicionalen, dejstvo pa je, da smo v obeh krajih znani po zelo dobri organizaciji tekem in ne bojim se, da bi se ekipe tu na tem turnirju počutile slabo. Gledalci so tisti, ki so ta kluba vedno spremljali v velikem številu in verjamem, da bo tako tudi sedaj in v prihodnje. Zavedamo se tudi, da če želimo v prihodnje pripeljati na ta turnir še močnejše ekipe, potem moramo tudi na tem turnirju pokazati vrhunskost, v kar pa ne dvomim."

 

Branko Tamše, trener RK Gorenje Velenje: "Mi smo že po štirih dneh priprav odigrali močan turnir na Poljskem, kar je bilo za nas malce prehitro. Vse ostale ekipe so bile že bolje pripravljene, vendar vseeno je bila to dobra izkušnja. Nenazadnje smo odigrali tudi z verjetno najboljšo zasedbo na svetu zelo dobro tekmo, kjer pa je bilo to bolj z velike želje in svežine, ki smo jo takrat imeli. Trenutno imamo v klubu sladke skrbi, saj imamo na določenih položajih po tri igralce in kar veliko dela je potrebnega, da enakovredno razporedimo minutažo, a zaenkrat nam to uspeva. N aturnirju v Velenju in Celju še ne moremo pričakovati realne slike ekip, predvsem nas in Celja. Vseeno pa bomo dobili prave obrise, da bomo vedeli, kaj je potrebno postoriti do začetka prvenstva. Dobili bomo koristne informacije in nadejam se, da bo nivo igre tako visok, kot je bilo to preteklo leto v Velenju." 

 

Vladan Matić, trener RK Celje Pivovarna Laško: "S pripravami smo začeli prvi, kajti naša ekipa je tako na igralskem kot tudi na strokovnem delu doživela velike spremembe. Potrebujemo več časa, da postavimo vse na svoje mesto. Po prvem delu priprav v Celju smo pretekli teden odigrali pet tekem v petih dneh. Fantje so ta naporen ritem dobro prestali in vesel sem, da se nihče ni poškodoval. Na teh tekmah smo poizkušali vsem igralcem dati priložnost, da jih sam bolje spoznam in da vidim, česa so v tem trenutku sposobni na tekmah. Veliko je bilo pozitivnega, veliko je bilo tudi negativnih stvari. Na turnirju pričakujem, da bomo z ekipo dvignili nivo igre v obrambi in s tem povezanimi hitrimi (pol)protinapadi. Odpraviti moramo tudi veliko število tehničnih napak, medtem ko bo za napad, ki je kompleksnejša zadeva, potrebno nekoliko več časa, ki pa ga imamo do začetka prvenstva še dovolj."

 

 

 

SPORED TURNIRJA:

 

 

Petek, 19. avgust 2011 (Rdeča dvorana):

 

ob 17.30: Celje Pivovarna Laško - Tremblay

 

ob 19.30: Gorenje Velenje - Bosna Sarajevo


 

Sobota, 20. avgust 2011 (Rdeča dvorana):

 

ob 10.00: Tremblay - Nexe Našice (2 x 20 minut)

 

ob 12.00: Bosna Sarajevo - Vardar Skopje

 

ob 18.00: Celje Pivovarna Laško – Nexe Našice

 

ob 20.00: Gorenje Velenje – Vardar Skopje


 

Nedelja, 21. avgust 2011 (dvorana Zlatorog):

 

ob 14.30: tekma za peto mesto (3. mesto iz obeh skupin)

 

ob 16.30: tekma za tretje mesto (2. mesto iz obeh skupin)

 

ob 18.30: tekma za prvo mesto (1. mesto iz obeh skupin).