23. 8. 2011

V Športnem kampu Rokometne zveze Slovenije v Savudriji so fante zdaj zamenjala dekleta

Savudrijo, kjer letos poteka tradicionalni Športni kamp Rokometne zveze Slovenije, so po včerajšnji izmeni zapustili fantje. Namesto njih so prispela dekleta, ki bodo v kampu ostala do petka, 26. avgusta 2011.

 

Mlade slovenske rokometašice so bodo v Savudriji dokazovale na treningih in tekmah do petka. Program preglednih treningov je zasnoval selektor Milan Ramšak, ki ga (prav tako kot pri fantih) izvajajo mladi in strokovno usposobljeni trenerji. Udeleženke kampa so rojene v letih 1998 in 1999 ter prvič sodelujejo na širšem izboru bodočih reprezentantk.

 

Dekleta kažejo velik potencial in vnemo, zato bo izbor selektorja vse prej kot lahek. Na rokometnem kampu Rokometne zveze Slovenije v Savudriji pa je cilj trenerjev - poleg učenja rokometne tehnike in taktike - naučiti dekleta spoštovati vrednote, ki krasijo slovensko izbrano vrsto. Bodoče reprezentantke so se hitro spoprijateljile in pokazalo se je, da gre v prihodnosti računati na rokometašice, ki bodo s ponosom nosile slovenski dres.

 

Kamp, ki je bil v zadnjih dveh letih v Pacugu, je že peti po vrsti. Poteka v dveh izmenah: prva od 18. do 22. avgusta 2011, druga pa od 22. do 26. avgusta. V prvi izmeni so treninge pod strokovnim vodstvom mladih in tudi izkušenih trenerjev imeli fantje, v drugi pa jih bodo imela dekleta.

 

V obeh izmenah bo skupaj sodelovalo 150 perspektivnih slovenskih rokometašev in rokometašic (letnik rojstva 1998 in mlajših), katerih seznama sta sestavila Marjan Potokar (fantje) in Milan Ramšak (dekleta), reprezentančna trenerja selekcije fantov in deklet letnika 1996 in mlajših.

 

Ker želimo že najmlajše športnike naučiti športnega načina obnašanja in spoštovanja do dresa rokometnih reprezentanc Slovenije, bodo v program vključeni tudi vrhunski igralci in igralke, člani rokometnih reprezentanc in trenerji reprezentanc, ki bodo našim mladim športnikom predstavili svoje poglede na rokomet in šport nasploh.

 

 

 

Športni kamp RZS v Savudriji obiskali reprezentanti Skube, Dobelšek in MlakarSelektor Boris Denič na obisku v Športnem kampu Rokometne zveze Slovenije v Savudriji