27. 8. 2011

Celjani prvi na turnirju v Kanjiži, v njihovih rokah tudi vse tri nagrade za najboljše posameznike

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so osvojili prvo mesto na mednarodnem turnirju v Kanjiži v Srbiji. V finalu so premagali madžarski Pick Szeged, poleg tega pa so pobrali tudi vse tri nagrade za najboljše posameznike.

 

Turnir v Kanjiži je moštvo trenerja Vladana Matića začelo z zmago proti madžarskemu klubu FTC Pler, ki ga je ugnalo z 32:24 (17:14). Pri pivovarjih je blestel krilni igralec Gašper Marguč, ki je dosegel kar 13 zadetkov.

 

Proti Madžarom je celjski klub igral v naslednji zasedbi: Perić, Lesjak (7 obramb), Skok (6 obramb), Potočnik 3, Marguč 13 (1), Razgor 1 (1), Toskić 4, Ranevski 2, Poklar, Poteko, Metličić, Zelenović 2, Mačkovšek 2, Žvižej 5.

 

V velikem finalu so se Celjani spet pomerili z madžarskim klubom, tokrat pa je bil njihov nasprotnik Pick Szeged. T je v polfinalu premagal Partizan iz Beograda s 30:27 (15:16), toda v dvoboju za končno prvo mesto na turnirju v Kanjiži je moral priznati premoč Celju Pivovarni Laško.

 

Slovenski klub je slavil z 29:27 (15:16), zmagovalci (izstopala sta Dejan Perić z 20 obrambami in Luka Žvižej z devetimi zadetki) pa so igrali v naslednji postavi: Perić (20 obramb), Lesjak, Skok, Potočnik 1, Marguč 2, Žuran, Razgor 3, Toskić 3, Ranevski, Poklar 2, Poteko 3, Metličić 4, Zelenović 2, Mačkovšek, Žvižej 9.

 

Poleg končne zmage v Kanjiži so Celjani pobrali tudi vse tri nagrade za najboljše posameznike na turnirju. Osvojili so jih Dejan Perić, David Razgor in Gašper Marguč.

 

 

Najboljši igralec: David Razgor (Celje Pivovarna Laško)

 

Najboljši vratar: Dejan Perić (Celje Pivovarna Laško)

 

Najboljši strelec: Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško).

 

 

 

Foto: Spletna stran RK Celje Pivovarna Laško