28. 8. 2011

Rokometašice Krima Mercatorja na turnirju v Metkoviću na Hrvaškem osvojile peto mesto

Na mednarodnem turnirju v Metkoviću na Hrvaškem so nastopile tudi rokometašice Krima Mercatorja. Osvojile so končno peto mesto po uspehu proti madžarskemu klubu DVSC (33:24), skupen izkupiček deklet z Galjevice pa so bile tri zmage in dva poraza.

Rokometašice Krima Mercatorja so imele prvi resnejši preizkus po končanih bazičnih pripravah na mednarodnem turnirju v Metkoviću. Krimovke, ki jih vodi novi trener Tone Tiselj, so najprej klonile proti makedonskemu Metalurgu iz Skopja z 31:33 (16:17; strelke za Krim Mercator: Mehlman 1, Mavsar 3, Šon 2, Šerić 1, Bodnjeva 3, Hansen 1, Ačimović 7 (3), Franić 8 (4), Penezić 6).

V drugem krogu v skupini A so dekleta z Galjevice izgubila še proti črnogorski Budućnosti iz Podgorice z 22:28 (11:18; Krim Mercator: Mehlmann 2, Mavsar 1, Šon 1, Bodnjeva 2, Penezić 5 (1), Franić 3 (1), Aćimović 5 (4), Hansen 3).

Na tretji tekmi so slovenske prvakinje dosegle prvo zmago, potem ko so premagale Katarino iz Mostarja (Bosna in Hercegovina) z 39:16 (19:9). Krimovke so nato v skupini za uvrstitev od petega do osmega mesta najprej premagale Dalmatinko iz Ploč z 29:18 (13:13), v dvoboju za končno peto mesto na turnirju v Metkoviću pa so bile uspešnejše od madžarske ekipe DVSC iz Debrecena s 33:24 (17:9).

Rokometašice Krima Mercatorja turnir v Metkoviću začele z dvema porazoma