30. 12. 2011

Vugrinec ostal brez trenerja v Hamburgu

Švedski strokovnjak Per Carlen ni več trener nemškega kluba Hamburg. Klub, za katerega igra tudi Slovenec Renato Vugrinec, ga je odpustil zaradi slabih dosežkov v nemški ligi, v kateri Hamburg brani naslov prvaka iz minule sezone.

 

 

Po 18 krogih nemške lige (od skupno 34) je Hamburg na tretjem mestu, doslej pa je zbral 28 točk (14 zmag in štirje porazi). Za drugouvrščenim moštvom Füchse Berlin zaostaja Hamburg za tri točke, za vodilnim Kielom, ki je na 18 tekmah dosegel prav toliko zmag, pa kar za osem.

 

 

Aktualnemu nemškemu prvaku Hamburgu gre precej bolje v evropski ligi prvakov. Moštvo, katerega član je tudi nekdanji slovenski reprezentant Renato Vugrinec, igra v skupini C, v kateri nastopa tudi koprski Cimos.

 

 

Po sedmih krogih je Hamburg prepričljivo na prvem mestu v skupini C z maksimalnim izkupičkom točk (14) in si je že predčasno zagotovil napredovanje v osmino finala lige prvakov. Hamburg je po dvakrat premagal poljsko Wislo Plock in romunsko Constanto, po enkrat pa Cimos, makedonski Metalurg in ruski St. Peterburg.

 

 

Hamburgovo klubsko vodstvo je sporočilo, da bo Carlenovega naslednika poiskalo v naslednjem mesecu. Vodilnim možem se ne mudi, saj zaradi reprezentančnih priprav na evropsko prvenstvo v Srbiji (od 15. do 29. januarja 2012) Hamburg nima obveznosti na klubski ravni.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Kiel in Montpellier na domačem igrišču dobila zaostali tekmi v skupini D v ligi prvakovOdmevi iz taborov vseh treh slovenskih klubov po žrebanju parov osmine finala na DunajuGorenje v osmini finala z Izraelci, Celjani proti Dancem, nasprotnik Mariborčanov bo GradačacNa torkovem žrebanju parov osmine finala evropskih pokalov tudi trije slovenski klubiMojsovski ostaja na vrhu lestvice strelcev v ligi prvakov, Kavtičnik na devetem emstuMariborčani zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh napredovali v osmino finalaEstonska Kehra se tudi na povratni tekmi v Celju ni mogla resneje upirati gostiteljemLiga prvakov - 7. krogMaribor Branik začenja povratno tekmo v Kragujevcu s štirimi zadetki prednostiVelenjčani visoko izgubili v Španiji, vendar napredovali v četrti krog evropskega pokala EHFCeljani na prvi evropski tekmi v Zlatorogu premagali estonski klub kar s 16 zadetki razlikeCimos remiziral proti Wisli na Poljskem (25:25), Koprčani po porazu Rusov že v osmini finalaGorenje na povratni tekmi v Valladolidu z desetimi zadetki prednosti iz Rdeče dvoraneKoprčani na Poljsko po dokončno vozovnico za uvrstitev med 16 najboljših v ligi prvakovPivovarji bodo obe evropski tekmi proti estonski Kehri odigrali v domači dvorani Zlatorog