23. 12. 2012

Selektor Boris Denič objavil seznam šestnajstih potnikov za svetovno prvenstvo v Španiji

Selektor slovenske moške reprezentance Boris Denič je že na začetku priprav obelodanil seznam 16 igralcev, ki bodo nastopili na SP med 11. in 27. januarjem 2013  v Španiji. Od prvotnega seznama 23 igralcev na njem ni Urbana Lesjaka, Simona Razgorja, Boruta Mačkovška, Deana Bombača, Maria Šoštariča, Primoža Prošta in Vida Kavtičnika.

"To je bila težka odločitev, saj gre za kakovostne igralce, ki so se v minulem obdobju izkazali na klubskem in reprezentančnem prizorišču. Vsi igralci so vključeni v nadaljnji trenažni proces za nastop na svetovno prvenstvo v Španiji in so sestavni del reprezentance, z nami bodo odpotovali tudi na bližnji turnir, ki bo v začetku januarja prihodnje leto na Danskem. Španska zasedba je hkrati tudi okostje za olimpijski ciklus v Rio de Janeiru leta 2016," je dejal selektor Boris Denič, ki je že pred začetkom priprav za letošnje januarsko evropsko prvenstvo v Srbiji razkril seznam igralcev, kar ni bila običajna praksa selektorjev, enako metodo pa je uporabil tudi pred začetkom priprav za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Slovenska izbrana vrsta bo na Pirenejskem polotoku sestavljena iz izkušenih igralcev, med potniki pa so kar štirje novinci na velikih tekmovanjih: vratar Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), krožni napadalec Uroš Bundalo (Cimos Koper), zunanji igralec Nenad Bilbija (Minden) in krilni igralec Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško).

Slovenija bo imela v pripravljalnem obdobju štiri prijateljske tekme. Prvo preizkušnjo bo imela 30. decembra, ko se bo v Slovenj Gradcu pomerila z Alžirijo, od 4. in 6. januarja prihodnje leto pa se bo na turnirju na Danskem pomerila s Črno goro, Tunizijo in domačo izbrano vrsto.

SEZNAM 16 POTNIKOV ZA ŠPANIJO:

vratarja: Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Gorazd Škof (Cimos Koper)

krilni igralci: Jure Dobelšek (Cimos Koper), Dragan Gajič (Montpellier), Gašper Marguč, Luka Žvižej (oba Celje Pivovarna Laško)

zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Nenad Bilbija (Minden), Sebastian Skube (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Croatia osiguranje Zagreb), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce)

krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje Velenje), Miha Žvižej (Toulouse).