18. 2. 2012

Krim Mercator na gostovanju v Metzu dosegel prvo zmago v drugem delu lige prvakinj

Tretji krog drugega dela v evropski ligi prvakinj je prinesel tudi prvo zmago Krima Mercatorja. Slovenske prvakinje so na gostovanju v Franciji premagale Metz z 21:20 (13:8).

Metz - Krim Mercator 20:21 (8:13)

Metz - Dvorana Les Arenes, gledalcev: 3500, sodnika: Johansson in Kliko (oba Švedska).

Metz: Glauser, Mendy, Kamto 3, Zaadi, Ferrigioni, Limal, Prudhomme 1, Leynaud, Broch 1, Ringayen, Andrjušina 4, Csaki 1, Ognjenović 1, Luciano 2, Liščević 6 (3).

Krim Mercator: Grubišić, Guberinič, Mavsar 5 (2), Šon, Šerić 1, Stefanišin, Bodnjeva 1, Varlec-Lazović, Bille-Hansen 2, Koren, Janković, Gregorc, Penezić 5, Franić 3, Šoberl, Aćimović 4.

Sedemmetrovke: Metz 4 (3), Krim Mercator 4 (2).

Izključitve: Metz 8 minut, Krim Mercator 10 minut.

Po dveh zaporednih porazih v prvih dveh krogih drugega dela v ligi prvakinj proti Oltchimu in Budućnosti so igralke Krima Mercatorja vendarle dosegle prvo zmago v tem delu tekmovanja. Z minimalno razliko so na gostovanju v Metzu premagale francoske prvakinje z 21:20.

Krimov trener Tone Tiselj je tekmo začel s pričakovano začetno postavo: Jeleno Grubišić v vratih, Mavsarjevo in Kristine Bille-Hansen na krilih, Andreo Šerić na položaju krožne napadalke ter Penezićevo, Kristino Franić in Aćimovićevo na zunanjih položajih. Slovenske prvakinje so odlično začele: v obrambi so bile zelo čvrste, borbenost v obrambi pa so nadgradile s (pol)protinapadi, po katerih so v deveti minuti povedle s 5:1.

Domači trener Sebastien Gardillou je bil hitro primoran v minuto odmora, ki pa ni zalegla. Andrea Šerić je namreč v deseti minuti vodstvo gostij povišala že na pet zadetkov (6:1). Čeprav so se nato Francozinje nekajkrat izkazale z domiselnimi akcijami, pa Krim Mercator ni popuščal. Brez posebnih težav je držal vodstvo treh ali štirih golov, kljub številnim priložnostim pa se mu dolgo ni uspelo še bolj odlepiti.

Na veselje avtobusa Krimovih navijačev pa so bile za razliko od številnih končnic njihove ljubljenke tokrat najboljše prav v izdihljajih prvega polčasa, ko so si tudi ob igralki več za drugi polčas priigrale velikih pet zadetkov prednosti (13:8). A Krimovi navijači so vseeno z nekaj dvoma pričakovali drugi polčas, kajti spomin iz Podgorice, ko so Tisljeve izbranke v tem delu igre popolnoma poniknile, je bil namreč še svež.

Strah sprva sicer ni bil odveč, kajti Krim Mercator si je v 35. minuti prvič priigral šest zadetkov prednosti (15:9), ki jo je nato ponovil še dvakrat (17:11, 18:12), tudi po zaslugi vratarke Jelene Grubišić. Toda sledilo je spet slabo obdobje igre gostij, ki so poleg tega ostala tudi brez poškodovane Gorice Ačimović, ki jo je uščipnilo v hrbtu. Francozinje so to dobro izkoristile in se približale samo na zadetek zaostanka: prvič pri 17:18, drugič pa pri 19:20.

Toda za razliko od črnih minut proti Romunkam in Črnogorkam se tokratne v Metzu niso končale s porazom. Dobro minuto in pol pred koncem je kapetanka in krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva zadela za povišanje vodstva na 21:19, toda gostiteljice so še pred iztekom 59. minute zadele v polno.

Tako so se Francozinje znova približale le na minus ena (20:21). Rokometašice Krima Mercatorja niso izkoristile svojega zadnjega napada na tekmi in domači ekipi je ostalo na razpolago dobrih trideset sekund. Toda Metz je deset sekund pred koncem naredil napako in zapravil priložnost za morebitno izenačenje, minimalna zmaga pa je odšla v Ljubljano (21:20).

Z zmago v Franciji je Krim Mercator ohranil teoretične možnosti za napredovanje v polfinale. Naslednjo tekmo v skupini 2 bodo slovenske prvakinje odigrale že v petek, 24. februarja 2012, ko bo v Stožicah gostovala Budućnost iz Podgorice.

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)