27. 2. 2012

1. NLB Leasing liga samo za bundesligo

Po številu udeležencev v četrtfinalih evropskih pokalov za moške je pred Slovenijo le Nemčija. Nemci imajo v četrtfinalu pokala EHF tri (Göppingen, Rhein Neckar Löwen, Magdeburg), v četrtfinalu pokala pokalnih zmagovalcev pa dva udeleženca (Flensburg, Gummersbach).

Že drugo sezono zapored se slovenski klubski rokomet lahko pohvali s tremi četrtfinalisti evropskih pokalov (Gorenje, Celje Pivovarna Laško, Maribor Branik) in udeležencem TOP 16 lige prvakov (Cimos Koper). Slovenski prvaki iz Kopra so tekmovanje v skupini C lige prvakov končali celo na drugem mesto in imajo pred torkovim žrebanjem parov osmine finale dobro izhodišče, saj bodo za tekmeca imeli eno izmed ekip, ki je v preostalih treh skupinah osvojile tretje mesto, povratno tekmo pa bodo igrali doma.

Po številu udeležencev četrtfinala evropskih pokalov v moški konkurenci je pred Slovenijo le Nemčija. Nemci imajo v četrtfinalu pokala EHF tri (Göppingen, Rhein-Neckar Löwen, Magdeburg), v četrtfinalu pokala pokalnih zmagovalcev pa dva udeleženca (Flensburg, Gummersbach).

Najmočnejša rokometna liga na svetu se lahko pohvali tudi s tremi udeleženci osmine finala lige prvakov (Kiel, Hamburg, Füchse Berlin), tri udeležence osmine finala lige prvakov ima tudi Španija (Barcelona, Atletico Madrid, Ademar Leon), dva Poljska (Kielce, Wisla Plock), po enega pa ob Sloveniji še Danska, Francija in Madžarska.

1. NLB Leasing liga je tako za nemško bundesligo in španskim Asobalom, ko gre za tri najmočnejše evropske pokale. Kar štirje klubi iz 1. NLB Leasing lige so del ožjega evropskega vrha, ko gre za klubska tekmovanja za moške.

Za nameček bomo ob igralcih Cimosa v osmini finala lige prvakov imeli še kar 11 slovenskih igralcev, ki se bodo s svojimi klubi iz tujine borili za četrtfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

V prihodnji tekmovalni sezoni (2012/13) bo 1. NLB Leasing liga spet imela dva predstavnika v ligi prvakov in dva v ligi EHF, ki bo združila dosedanji pokal EHF in pokal pokalnih zmagovalcev.