27. 4. 2012

Celjani začenjajo povratno polfinalno tekmo v Nemčiji s sedmimi zadetki prednosti iz Zlatoroga

Igralci Celja Pivovarne Laško bodo v soboto, 28. aprila 2012, ob 19. uri v Nemčiji igrali povratno polfinalno tekmo v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev. Na prvem dvoboju v dvorani Zlatorog so Celjani zmagali s sedmimi zadetki razlike (34:27).


 

Celjani so na prvi tekmi pred domačimi gledalci prepričljivo opravili z 12-kratnimi nemškimi prvaki, njihova zmaga pa bi lahko bila še višja, saj so imeli v 35. minuti že enajst zadetkov prednosti (25:14). Kljub visoki zmagi čaka Celjane na povratni tekmi v Gummersbachu težka naloga, saj si bodo Nemci (v zadnjih dveh sezonah so dvakrat osvojili evropski pokal pokalnih zmagovalcev) na vsak način skušali priigrati uvrstitev v finale.


 

Medtem ko Gummersbach v tem tednu ni igral tekme v nemški ligi, so bili Celjani v šestem krogu končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi uspešni proti Trimu v Trebnjem (34:27). Nemški klub, za katerega poleg Slovenca in nekdanjega celjskega vratarja Aljoša Rezarja igrajo še tujci iz petih različnih držav (Hrvaška, Makedonija, Francija, Madžarska, Srbija), je v domači ligi s tekmo manj trenutno na enajstem mestu.


 

"Čaka nas izjemno zahtevna naloga. Sedem zadetkov nam ne zagotavlja ničesar in zelo se bomo morali potruditi, če se bomo želeli uvrstiti v finale. Porabili bomo veliko energije in moči, prikazati pa bomo morali še eno izjemno borbeno predstavo. Izkušnje so vsekakor na njihovi strani, saj takšne tekme igrajo v bundesligi vsak teden, imeli pa bodo tudi prednost polne dvorane," pred povratno tekmo pravi trener celjskega kluba Vladan Matić.

Po Matićevem mnenju Gummersbach na prvi tekmi v Zlatorogu ni pokazal vsega. "Nemci bodo želeli dokazati, da v Celju niso prikazali tega, kar znajo, zato pričakujem močan pritisk, tako na igrišču kot tudi s tribun. Vesel pa sem, saj bo to za mojo mlado ekipo nova priložnost, da si nabira izkušnje. To je takšna priložnost, ki se ti ne ponudi vsak dan. Le skozi takšne tekme lahko ti igralci dozorijo v to, kar si želimo," dodaja trener Matić.


 

Na prvi polfinalni tekmi je blestel celjski vratar Dejan Perić, ki je zbral kar 19 obramb. "V današnjem rokometu ne zadostuje nobena prednost. Sploh pa ne ob takšnem vložku, kot je finale evropskega pokala. Pogubno bi bilo, če bi povratno tekmo v Nemčiji začeli zgolj z željo, da ubranimo prednost s prve medsebojne tekme. V Gummersbachu moramo prikazati srčno in pogumno predstavo ter igrati na zmago," opozarja vratar Dejan Perić.


 

Mladi Gašper Marguč je bil s šestimi zadetki drugi strelec Celja Pivovarne Laško proti Gummersbachu. "Prednost sedmih zadetkov je lahko zelo varljiva. Nemci so namreč zelo dobra ekipa, ki lahko to brez težav nadoknadi, če jim bomo to dovolili, saj so znani po tem, da se ne predajo do konca. V Gummersbach se ne smemo odpraviti braniti rezultata, temveč moramo iti na zmago, saj nam lahko le to in velika mera borbenosti prineseta končni uspeh," se zaveda Gašper Marguč.


 

Tekma Gummersbach - Celje Pivovarna Laško bo v soboto, 28. aprila 2012, ob 19. uri. Sodila jo bosta Danca Claus Gramm Pedersen in Henrik Mortensen, delegat pa bo Srb Božidar Djurković.

 

 

 

V Zlatorogu visoka zmaga Celjanov proti Nemcem v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev