18. 6. 2012

Veterani Slovana evropski prvaki, veteranke ŠD Akcije podprvakinje, Ajdovci tretji

V nedeljo se je v Ljubljani končalo osmo EP za veterane in veteranke, ki je bilo po mnenju predstavnikov evropske rokometne zveze organizirano na izjemno visokem nivoju. Tekme so se igrale v dvoranah na Kodeljevem, v Tivoliju, za Bežigradom in na Galjevici.
Na EP za veterane je sodelovalo več kot 40 ekip v različnih starostnih kategorijah (rezultate je moč videti na infostatu RZS), lovoriko najboljših v kategoriji 35+ so spet osvojili veterani Slovana, za katere so igrali številni nekdanji slovenski reprezentanti, na čelu z Andrejem Kastelicem, Sergejem Sokolovim, Janijem Likavecem … Slovan je v dramatičnem finalu, po izvajanju sedemmetrovk, ugnal izbrano vrsto Rusije. V dvorani Tivoli se je zbralo lepo število gledalcev, ki so uživali v izjemni predstavi obeh ekip. Po koncu rednega dela je bilo 16:16, po sedemmetrovkah je Slovan slavil z 20:18, junak pa je postal vratar Andrej Topolovec, ki je bil izbran tudi za najboljšega vratarja prvenstva. Veterani Slovana so sicer v rednem delu tekmovanja premagali Studentski grad (Srbija), Medvejo (Ukrajina), Sant Quirze (Francija) in Puerto Sagunto (Španija). V polfinalu so bili boljši od veteranov trebanjskega Trima in v finalu od reprezentance Rusije.


V konkurenci žensk, starejših od 33 let, je bila izjemno uspešna veteranska ekipa ŠD Akcija, za katero so igrale številne nekdanje slovenske reprezentantke, na čelu s Tanjo Oder, Tanjo Polajnar, Natalijo Derepasko in Olgo Čečkovo. ŠD Akcija se je uvrstila v finale, kjer je morala priznati premoč madžarski ekipi Angyalok (12:17). Na poti do finala so slovenske veteranke ugnale danski Frederiksberg, italijanski Sassari in Žabice iz Dupelj. 


Lep uspeh so dosegli tudi veterani iz Ajdovščine, ki so v kategoriji igralcev starejših od 50 let osvojili tretje mesto. Ajdovci, ki so nastopali pod imenom Nebrušeni dragulji. Ajdovci so na prejšnjem evropskem prvenstvu osvojili naslov prvakov, tokrat pa so se bili bržčas zadovoljni tudi s tretjim mestom. V polfinalu so namreč imeli smolo, saj so izgubili po izvajanju sedemmetrovko, v tekmi za tretjo mesto pa so gladko, s 14:7, ugnali RTU Rigo.