2. 8. 2012

Znan razpored tekem na svetovnem prvenstvu za moške v Španiji leta 2013, urnik še ne

Gostitelji svetovnega prvenstva za moške, ki bo januarja prihodnje leto v Španiji, so objavili razpored igranja tekem v skupinah in po mestih. Slovenska reprezentanca bo igrala v skupini C v Zaragozi, njen prvi tekmec pa bo 12. januarja 2013 reprezentanca Savdske Arabije.

 

 

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je v primerjavi s preteklimi svetovnimi prvenstvi spremenila sistem in razpored igranja tekem. Zdaj imajo vse reprezentance v tekmovanju v skupinah med tekmami dan premora več.

 

 

Za varovance selektorja Borisa Deniča se bo SP v Španiji začelo 12. januarja s tekmo proti Savdski Arabiji. Dva dneva kasneje (14. januarja) sledi dvoboj z Južno Korejo, 15. januarja tekma s Poljsko, 17. januarja z Belorusijo in za zaključek tekmovanja v skupini še obračun s Srbijo, ki bo 19. januarja. Točnih ur igranja organizatorji še niso objavili.

 

 

V primeru, da Slovenija v skupini C osvoji prvo ali drugo mesto, bo tekmo osmine finala igrala v Zaragozi, ravno tako pa tudi morebitno tekmo četrtfinala. Obe polfinalni tekmi se bosta igrali v Barceloni, kjer bo 27. januarja zaključek SP. V primeru, da bodo naši v skupini C osvojili tretje ali četrto mesto, jih čaka selitev v Barcelono. Razigravanje od 13. do 24. mesta se bo igralo v Guadalarjari.

 

 

 

RAZPORED TEKEM V SKUPINI C (ZARAGOZA):

 

 

1. krog (12. januar 2013):

 

Srbija – Južna Koreja

 

SLOVENIJA – Savdska Arabija

 

Poljska – Belorusija

 

 

2. krog (14. januar 2013):

 

Južna Koreja – SLOVENIJA

 

Belorusija – Srbija

 

Savdska Arabija – Poljska

 

 

3. krog (15. januar 2013):

 

Južna Koreja – Belorusija

 

Srbija – Savdska Arabija

 

SLOVENIJA – Poljska

 

 

4. krog (17. januar 2013):

 

Savdska Arabija – Južna Koreja

 

SLOVENIJA – Belorusija

 

Poljska – Srbija

 

 

5. krog (19. januar 2013):

 

Belorusija – Savdska Arabija

 

Poljska – Južna Koreja

 

Srbija - SLOVENIJA