2. 8. 2012

Cimosu posebno povabilo za nastop na turnirju povabljencev za evropsko ligo prvakov

Po bankrotu danskega rokometnega kluba Koebenhavn je nastalo vrzel v skupini C lige prvakov za sezono 2012/13 zapolnil danski Bjeringebro-Silkeborg. Evropska rokometna zveza (EHF) pa se je odločila, da Cimos povabi na kvalifikacijski turnir za morebiten nastop v tem tekmovanju.

 

 

"Evropska rokometna zveza bo v Koper poslala uradno vabilo za udeležbo na turnirju povabljencev za nastop v ligi prvakov, čeprav nas je junija izločila. V Kopru bomo najprej počakali na uradno vabilo, potem pa bomo razmislili in sprejeli odločitev, ki bo za klub najbolj koristna," so zapisali na spletni strani RK Cimos Koper.

 

 

Evropska rokometna zveza je koprski ekipi na kongresu v Monte Carlu onemogočila nastop na septembrskem kvalifikacijskem turnirju povabljencev v Franciji. Na omenjeni turnir je povabila domači St. Raphael (Francija), HSV Hamburg (Nemčija), Wislo iz Plocka (Poljska) in Bjeringebro-Silkeborg (Danska), po uvrstitvi danske ekipe v skupino C, kjer bodo poleg velenjskega Gorenja nastopili še Vive Targi Kielce (Poljska), Chambery (Francija), St. Peterburg (Rusija) ter zmagovalec kvalifikacijskega turnirja (Metalurg, Haslum, Dinamo Poltava in Alpha) pa naknadno še Cimos iz Kopra.

 

 

Če se bo koprska ekipa odločila za nastop na tem turnirju, potem bo v primeru končne zmage igrala v skupini A, kjer so Čehovski medvedi (Rusija), Flensburg (Nemčija), Montpellier (Francija), Reale Ademar Leon (Španija) in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja (Sloga Doboj, Partizan, Porto, Lovćen). V primeru, da povabilo zavrne, se bo Cimos v drugem predkrogu kvalifikacij za novi pokal EHF pomeril z Borcem iz Banjaluke ali kosovsko Beso Famiglio.