28. 9. 2012

V taboru Celja Pivovarne Laško optimistični pred gostovanjem pri Veszpremu na Madžarskem

Tekmovanje v letošnji evropski ligi prvakov bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško začeli na gostovanju. V soboto, 29. septembra, ob 17. uri bodo v prvem krogu skupine B igrali proti favoriziranemu Veszpremu na Madžarskem.

 

 

Veszprem je serijski zmagovalec madžarskega prvenstva (20) in pokala (21). Da gre za zelo ugleden klub, se zaveda tudi zdajšnji celjski trener Vladan Matić: "Veszprem ima s strani madžarske rokometne zveze vse privilegije in lahko tekme domačega prvenstva prestavlja, kakor želi. Tako so že pred začetkom lige prvakov odigrali tekme, ki bi morale šele slediti in se tako v tem času lahko posvečajo le pripravi na tekme lige prvakov. To seveda pomeni, da ekipa kljub številnim spremembam, ki so se tam zgodile pred sezono, ne bo neuigrana, temveč je popolnoma pripravljena na vse. Njena želja je zaključni turnir četverice, zaradi česar so v ekipo vložili nenormalno visoka sredstva, ki jih madžarski trg sicer glede na razmere nikakor ne more prenesti. Na igrišču delujejo zastrašujoče, saj lahko v zelo kratkem času odločijo tekmo in naredijo visoko razliko."

 

 

Trener Matić ne glede na trenutne velike razlike med ekipama vseeno ne izobeša bele zastave. "Na tekmo v Veszpremu smo se začeli pripravljati šele po tekmi proti Krki. Domače prvenstvo mora biti za nas pomembnejše, seveda pa smo nasprotnika analizirali. S kombinacijo madžarskih, španskih in balkanskih igralcev so naredili zanimivo kombinacijo, ki jo povezuje španski trener, ki je v madžarski prostor vnesel nekatere nove prijeme. Ne glede na to, da so izraziti favoriti, mi tja ne gremo z belo zastavo, temveč se bomo poizkušali predstaviti v najboljši luči, zavedamo pa se, da bo izredno težko. Ne želim pa reči, da nemogoče, saj je žoga okrogla," meni Matić, ki se kljub težavam v ekipi ne predaja vnaprej: "Res je, da imamo kar nekaj težav. Od poškodbe Perića, sedaj znova nesrečnega Potočnika, zbolel je Žabič, potem pa imamo še neprijetno situacijo z Mačkovškom. A vseeno kot ekipa delujemo odlično in se borimo. Posebne filozofije tu ni, vsak mora dodati še po 20 odstotkov, da zakrpamo vse luknje, ki jih imamo."

V Veszpremu trenutno nastopajo kar trije igralci, ki so v preteklosti za Celje: Mirsad Terzić, Renato Sulić in Mirko Alilović. Največji zvezdnik je prišel v Veszprem pred to sezono. To je Laszlo Nagy, ki je po plačilu visoke odškodnine prišel iz Barcelone. Eden izmed tistih, ki je v preteklosti v tej ekipi pustil največji pečat, pa je tudi današnji član Celjanov Dejan Perić: "Čaka nas težka preizkušnja, saj imamo že sami kar nekaj težav s poškodbami in boleznijo, čakajo pa nas še izjemni nasprotniki. Meni je zelo težko, saj ne bom mogel pomagati soigralcem, a ne glede na to sem prepričan, da bom lahko pomagal na drug način. Če bomo svoje interese postavili za interese kluba in ekipe, če bomo naredili vse, kar igralec za ekipo mora, potem bomo vse te težave lažje prebrodili. Vsakdo od nas mora pomagati po najboljših močeh, saj bomo le tako lahko dosegali rezultate, ki si jih ta klub zasluži. In za vsakega posameznika, ki je del tega kluba, mora biti to privilegij, saj to ni dano vsakomur."

 

 

Perić dobro pozna tudi dvorano in vzdušje v Veszpremu: "Odpravljamo se v Veszprem, kjer sem preživel pet let in kjer stoji praktično celjski enaka dvorana. Ta bo polna in glasna, kar je lahko motivacija za našo ekipo, seveda pa tudi prednost za domačina. Atmosfera bo podobna celjski v najboljših časih in moramo si prizadevati, da to vrnemo tudi v našo dvorano. V Veszpremu vlada velik pritisk na igralce, saj si ne smejo privoščiti spodrsljajev, kajti njihov cilj je uvrstitev na zaključni turnir, vse drugo bo neuspeh. Ne glede na vse zvezde, ki jih imajo, je zame najboljša ekipa tista, v kateri nastopam, torej Celje. Imamo pravico, da se nadejamo zmage, saj se vsaka tekma začenja z rezultatom 0:0 in zakaj bi ob vseh odrekanjih, ki jih kot športniki imamo, ne šli na vsako tekmo na zmago. Torej tudi na to na Madžarsko. Verjamem, da bomo uspešni."

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13 (SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)