27. 10. 2012

Trimo Trebnje - Krka 26:29 (14:14)

V osmem krogu 1. NLB Leasing lige za moške so rokometaši Krke na gostovanju v Trebnjem premagali domači Trimo z 29:26 (14:14).

Trimo Trebnje - Krka 26:29 (14:14)

Trebnje - Dvorana OŠ Trebnje, gledalcev: 550, sodnika: Ocvirk in Štrigl (oba Velenje).

Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 5, Paladin 4, Ratajec 1, Ferlin, Skol, Sušin 2, Saje, Florjančič, Rojc 2, Zoran, Skube 9 (3:4), Grandovec 1, Aguirrezabalaga 2, Brana.

Krka: Vrbinc, Jurečič, Flajs 4, Leban 8 (2:3), Didovič, Okleščen 1, Erčulj, Fink 1, Štangelj, Irman, Grubar, Furdi, Orlič 6, Papež 6 (2:2), Cvikl 3, Klobčar.

Izključitve: Trimo Trebnje 6 minut, Krka 6 minut.

Rokometaši Krke so vknjižili drugo zmago v prvenstvu, v gosteh so bili boljši od trebanjskega Trima, ki se je moral tako ob petih zmagah sprijazniti s tretjim porazom.

Varovanci Ivana Vajdla so bolje začeli tekmo, a so Novomeščani izenačili pri 5:5. Kljub temu so v nadaljevanju Trebanjci uspeli gostom vsiliti svojo igro, se veselili vodstva s 13:9 in še s 14:11, a v zaključku prvega dela popustili, kar so rokometaši Krke znali izkoristiti.

V odprtem drugem delu tekme so ritem že takoj začeli narekovati igralci Slavka Iveziča, pobegnili na 16:22 in nato še na 21:25 ter dvoboj odločili v svojo korist. Pri domačih je bil z devetimi goli najuspešnejši Staš Skube, ki je bil trikrat uspešen tudi s sedmih metrov, v dresu Krke je Patrik Leban dosegel osem golov, dvakrat pa je zadel tudi s sedmih metrov.

V devetem krogu bo Krka 7. novembra ob 18. uri gostila Krško, Trimo pa uro kasneje gostuje v Velenju.