10. 11. 2012

Cimos Koper - Trimo Trebnje 37:35 (17:17)

V desetem krogu v 1. NLB Leasing ligi se je Cimos v domači dvorani Bonifika namučil z neugodnimi gosti iz Trebnjega. Koprčani so rokometaše Trima premagali s 37:35 (17:17).

CIMOS KOPER - TRIMO TREBNJE 37:35 (17:17)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 700, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

Cimos Koper: Dobelšek 2, Grzenić, Brumen 8 (4), Bombač 3, T. Poklar, Škof, Krivokapić, N. Poklar, Vran, Konečnik, Rapotec 1, Manojlović 10, Gavranović 5, Bundalo 3, Bošković 4, Osmajić 1, Bartkovič.

Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 4, Paladin 3, Ratajec 6, Ferlin, Skol, Sušin, Saje, Florjančič 2, Rojc 3, Zoran, Skube 12 (1), Grandovec 2, Aguirrezabalaga 3 (1), Brana.

Sedemmetrovke: Cimos Koper 5 (4), Trimo Trebnje 2 (2).

Izključitve: Cimos Koper 8 minut, Trimo Trebnje 6 minut.

Koprčani so v enem od posladkov kroga - osrednja tekma je bila vendarle v štajerski prestolnici, kjer so Celjani premagali Mariborčane - osvojili novi točki v obračunu proti vselej bojevitim in nepopustljivim Trebanjcem.

Izbranci gostujočega trenerja Ivana Vajdla so gostiteljem v prvem polčasu povzročili številne sive lase, predvsem v drugi polovici, ko so si priigrali tri gole prednosti (8:11). V sami končnici prvega dela so jih Koprčani vendarle ujeli in izenačili na 17:17, v drugem polčasu pa povsem zagospodarili na domačem parketu.

V začetku so si priigrali štiri gole prednosti (23:19), to razliko v zadetkih pa brez stresnih trenutkov zadržali do konca tekme. V sami končnici so gosti resda ublažili poraz, izbrancev domačega stratega Fredija Radojkoviča pa nikoli niso resno ogrozili.

V domači ekipi je blestel Nikola Manojlović z desetimi goli, Matjaž Brumen pa jih je prispeval osem. Pri gostih je odstopal Staš Skube z 12 zadetki, Anže Ratajec jih je dodal šest. Trebanjska zasedba se bo v naslednjem krogu v petek, 16. novembra, na domačem igrišču pomerila s Krškim, koprska pa bo dan kasneje gostovala pri ormoškem Jeruzalemu.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13