10. 11. 2012

Celjani na derbiju desetega kroga v 1. NLB Leasing ligi v gosteh premagali Maribor Branik

Derbi desetega kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške Maribor Branik - Celje Pivovarna Laško se je končal z zmago gostov. Po preobratu v drugem polčasu so celjski rokometaši v dvorani Tabor slavili s 24:20 (9:11).

 

 

MARIBOR BRANIK - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 20:24 (11:9)

 

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 600, sodnika: Krstič in Ljubič (oba Kozina).

 

Maribor Branik: Čudič, Pešić (12 obramb), Štefanič, Mirkovič 2, Tarabocchia 1, Svalina, Oštir, Špelič 3, Špende, Razgor 2, Pučnik, Zarabec 6 (1), Šoštarič 2, Sok 2, Šimič 2, Mlakar.

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (16 obramb), Skok, Blagotinšek, Mlakar 5, Marguč 7 (1), Janc, Razgor, Toskić 3, Ranevski, Skube 2, Poteko, Žabič, Zelenović, Mačkovšek 1, Lekai 2, Žvižej 4 (2).

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (1), Celje Pivovarna Laško 3 (3).

 

Izključitve: Maribor Branik 12 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

 

 

 

Celjski rokometaši so v osrednji tekmi 10. kroga dosegli osmo zmago, nov par točk pa so osvojili na vselej vročem igrišču v Mariboru. Nekdanji absolutni gospodarji slovenskih rokometnih igrišč so v preteklosti dvorano Tabor že zapuščali sklonjenih glav, tokrat pa so si zmago priigrali v zadnjih dvajsetih minutah, ki so jo odigrali na mojstrski način.

 

 

Do 42. minute je bila tekma izenačena in negotova (15:15), nato pa so izbranci gostujočega trenerja Vladana Matića v naslednjih šestih minutah naredili delni izid 5:0 in povedli z 20:15. V tem obdobju igre je kar tri gole prispeval Gašper Marguč, po enega pa Sebastian Skube in Borut Mačkovšek.

 

 

Gostitelji so v sami končnici tekme skušali preobrniti izid, a Celjani so bili vselej na pravem mestu. S preudarno igro v napadu so zadržali visoko prednost, v obrambi odbili vse napade gostov in razveselili svoje privržence pred naslednjimi domačimi in mednarodnimi preizkušnjami, ko se bodo zaporedoma pomerili z aktualnimi prvaki evropske lige prvakov - nemškim Kielom.

 

 

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Marguč in Žiga Mlakar. Prvi je prispeval sedem, drugi pet golov, pri gostiteljih pa je Miha Zarabec dosegel sedem zadetkov. Celjska ekipa bo v sredo, 14. novembra, gostila Istrabenz Pline Izolo, mariborska pa bo v soboto, 17. novembra, gostovala v Sevnici.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13