24. 11. 2012

Koprčani šele v drugem polčasu tekme pokala EHF zlomili odpor rokometašev Porta

Rokometaši Cimosa so na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF gostili portugalski Porto. Koprčani so odpor gostov zlomili šele v drugem polčasu, na koncu pa so zmagali z 29:23 (11:12).

 

 

CIMOS KOPER - PORTO 29:23 (11:12)


 

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 1200, sodnika: Olesen in Pedersen (oba Danska).

 

Cimos Koper: Škof, Vran, Dobelšek, Grzentič, Brumen 6 (2), Bombač, T. Poklar, Krivokapić 6 (1), N. Poklar 1, Konečnik, Rapotec 4, Manojlović 6, Gavranović 4, Bundalo, Osmajić 2.

 

Porto Vitalis: Bravo, Laurentino, Duarte 4, Feraz, Mota 1, Spinola 4, Amador, Rocha 3 (1), Silva, Moreira 3 (1), Nogueira 4, Rola, Davyes 3, Rosario 1.

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 4 (3), Porto Vitalis 2 (2).

 

Izključitve: Cimos Koper 10 minut, Porto Vitalis 10 minut.

 

 

 

Izbranci koprskega trenerja Fredija Radojkoviča so z odliko opravili prvi del naloge na poti do skupinskega dela evropskega pokala EHF. V domačem rokometnem hramu v Bonifiki so kakovostne tekmece s Pirenejskega polotoka premagali s šestimi goli prednosti, kar je lepa popotnica pred povratnim dvobojem, ki bo v soboto, 1. decembra, v Portu.

 

 

Koprčani so bili v prvem polčasu v podrejenem položaju, kakovostni gosti iz Porta, za katere nastopajo številni portugalski reprezentanti, so jim povzročili kar veliko sivih las. Gostitelji so z medlim uvodom hitro zaostali za štiri gole (1:5 in 2:6), v sami končnici prvega polčasa nato ujeli goste na 11:11, na velik odmor pa odšli z zaostankom 11:12.

 

 

Radojkovičevi varovanci so v drugem polčasu zaigrali na vso moč, postopoma so lomili tekmeca, dokončen udarec pa so mu prizadejali v zadnjih petnajstih minutah, ko so po neodločenem izidu 19:19 naredili delni izid 10:4 in slavili s +6. V najbolj prelomnih trenutkih dvoboja so ob izjemno dobri predstavi v obrambi odgovornost na svoja ramena prevzeli najbolj izkušeni igralci, z goli Matjaža Brumna, Milorada Kriovokapića in Nikole Manojlovića pa si tudi priigrali lepo prednost pred povratno tekmo čez teden dni na Portugalskem.

 

 

V slovenski ekipi so Brumen, Krivokapić in Manojlović dosegli po šest golov, v portugalski pa Gilberto Duarte, Pedro Spinola in Elias Antonio Nogueira po štiri.