24. 11. 2012

Celje Piv. Laško - Jeruzalem Ormož 40:19 (19:9)

Igralci Celja Pivovarne Laško so v dvanajstem krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške znova zmagali. Na domačem igrišču so visoko premagali Jeruzalem Ormož s 40:19 (19:9).

 

 


 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - JERUZALEM ORMOŽ 40:19 (19:9)


 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 450, sodnika: Brecelj in Deržek (oba Ajdovščina).

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 2, Marguč, Malus 4 (1), Janc 7 (1), Razgor 7, Toskić, Ranevski 2, Skube, Poteko 5, Zelenović 5, Žabič 2, Mačkovšek 5, Lekai 1.

 

Jeruzalem Ormož: Šulek, Belec, Žuran, Kirič, Gregorc 1 (1), Rajšp 1, Bogadi 1, Radujković 1, Čudič 2 (2), Špiljak 3, Hrupič, Kljajić 2, Žmavc 3, Mesarič, Šišmanović 4.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (1), Jeruzalem Ormož 5 (3).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 0 minut, Jeruzalem Ormož 4 minute.

 

 

 

Celjski rokometaši so po pričakovanju na svoj račun vpisali novo zmago, že deseto v tej sezoni, z njo pa so se po številu točk izenačili s Koprčani na drugem mestu. Oboji za vodilnimi Velenjčani zaostajajo za točko, Ormožani pa so doživeli deveti poraz in so v spodnjem delu lestvice 1. NLB Leasing lige.

 

 

Domača zasedba se je po hudih in napornih bitkah z evropskim rokometnim velikanom iz Kiela znesla nad moštvom iz Ormoža, celjski trener Vladan Matić pa je zaradi očitne kakovostne razlike lahko spočil nekatere svoje najbolj obremenjene igralce. "Rezervisti" iz mesta ob Savinji so vse dvome o svoji zmagi razrešili v prvih tridesetih minutah, ko so si priigrali deset golov prednosti, v nadaljevanju pa so le še stopnjevali svojo igro in slavili s +21.

 

 

V domači ekipi sta krilna igralca Blaž Janc in David Razgor dosegla po sedem golov, pri gostujoči pa je bil najbolj učinkovit Nejc Žmavc s petimi zadetki.

 

 

Celjska ekipa bo v sredo, 28. novembra, na domačem igrišču gostila koprski Cimos, ormoška pa v soboto, 1. decembra, Sevnico.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13