28. 11. 2012

Gorenje zmagalo na gostovanju v Mariboru in zadržalo prvo mesto na prvenstveni lestvici

Igralci Gorenja tudi po 13. krogu v 1. NLB Leasing ligi ostajajo na prvem mestu prvenstvene lestvice. Aktualni slovenski prvaki iz Velenja so na gostovanju pri Mariboru Braniku zmagali z 32:27 (15:13).

 

 

 

 

 

 

MARIBOR BRANIK - GORENJE VELENJE 27:32 (13:15)

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev 1000, sodnika: Masleša in Žibret (oba Trbovlje).

 

Maribor Branik: Štefanič 1, Mirković 2, Tarabochia, Svalina 3, Oštir 1, Špelić 5, Špende 3, Razgor 3, Pučnik, Čudič, Pešić, Zarabec 3, Šoštarič 2, Sok 2, Šimič 2, Mlakar.

 

Gorenje Velenje: Gajić, Taletovič, Melić 9 (6), Bezjak 3, Pucelj 1, Dolenec 5, Cingesar 4, Rutar, Cehte, Miklavčič 1, Gaber 1, Golčar, Gams 5, Bajram, Nosan, Dujmović 3.

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Gorenje Velenje 6 (6).

 

Izključitve: Maribor Branik 8 minut, Gorenje Velenje 4 minute.

 

 

 

Mariborski rokometaši so pred dvobojem drzno napovedovali, da bodo na kolena spravili močne Velenjčane, na koncu pa so vendarle spoznali mož državnih prvakov, ki so z enajsto zmago v državnem prvenstvu zadržali prvo mesto na lestvici. Pred drugouvrščenimi Celjani imajo točko, pred tretjeuvrščenimi Koprčani pa tri točke prednosti.

 

 

Za obe ekipi je bila današnja tekma v dvorani Tabor dobrodošla pred naslednjimi akcijami na mednarodnem področju: velenjska ekipa bo v soboto igrala v ruskem Sankt Peterburgu, kjer jo čaka dvoboj sedmega kroga v evropski ligi prvakov, mariborska pa bo dan kasneje na domačem igrišču lovila gol zaostanka iz prve tekme tretjega kroga pokala EHF proti hrvaški Siscii.

 

 

Večji del "malega derbija" 13. kroga v 1. NLB Leasing ligi je minil v izenačeni igri, v rahli rezultatski prednosti pa so bili vseskozi izbranci gostujočega stratega Branka Tamšeta. "Ose" so najbolj zrelo predstavo prikazale v prelomnih trenutkih dvoboja, ko so se jim gostitelji približali na gol zaostanka (26:27). Tedaj so prevladale izkušnje in kakovostnejši posamezniki na velenjski strani, ki so hitro povišali na 31:26 in razrešili vse dvome o zmagi.

 

 

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Fahrudin Melić z devetimi goli, od tega pa jih je kar šest dosegel po kazenskih strelih s sedmih metrov. Jure Dolenec in Janez Gams sta v svojo statistiko vpisala po pet zadetkov, toliko jih je v domači zasedbi dosegel tudi Nikola Špelić.

 

 

Velenjska ekipa bo v naslednjem krogu gostila Istrabenz Pline Izolo, mariborska pa bo gostovala pri trebanjskem Trimu. Obe tekmi bosta v sredo, 5. decembra.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13