5. 12. 2012

1. NLB Leasing liga ob bok nemški bundesligi, jutri v Beogradu žreb skupin pokala EHF

V Beogradu, ob robu EP za ženske, bo jutri, 6. decembra, ob 13. uri, žreb skupin pokala EHF za moške, ki se bo igral po ligaškem sistemu. Med najboljšimi 16 sta oba slovenska predstavnika: Cimos je v drugem, Maribor Branik pa v četrtem bobnu nosilcev. Po številu klubov v evropski pomladi je 1. NLB Leasing liga tik za bundesligo, najmočnejšim rokometnim klubskim tekmovanjem.

 

 

Ne gre pozabiti, da je Gorenje uspešno v skupini C lige prvakov, kjer je na drugem mestu, Celje Pivovarna Laško pa na četrtem v skupini B. To pomeni, da bo slovenski moški klubski rokomet spomladi v Evropi imel vse štiri predstavnike, več pa jih imata le Nemčija in Španija, ki imata v ligi prvakov po tri predstavnike.

 

 

Zato ni čudno, da slovenski rokomet v tujini ocenjujejo za izjemno uspešnega. Navsezadnje so vse moške reprezentance med prvih šest v Evropi, klubi pa sijajna osnova. Po letu 2000 je to najuspešnejša evropska klubska sezona, letošnje predstave slovenskih predstavnikov pa obetajo njeno sijajno nadaljevanje.

 

 

Cimos Koper je za jutrišnji žreb pokala EHF, ki se bo v drugem delu igral po skupinskem sistemu (štiri skupine s po štirimi udeleženci), uvrščen v drugi boben nosilcev, Maribor Branik pa v četrtega. Pokal EHF, ki je pred to sezono doživel spremembo, saj je združil dosedanja pokala EHF in pokal pokalnih zmagovalcev, se bo letos zaključil prvič končal s finalnim turnirjem štirih najboljših, oziroma štirih zmagovalcev skupin.

 

 

 

NOSILCI ŽREBA SKUPIN POKALA EHF ZA MOŠKE:

 

 

Boben 1: Frisch Auf! Göppingen (Nemčija), Elverum (Norveška), Bešiktaš (Turčija), TATRAN Prešov (Slovaška)

 

 

Boben 2: Team Tvis Holstebro (Danska), CIMOS KOPER (SLOVENIJA), Motor Zaporožje (Ukrajina), Știința Municipal Dedeman Bacău (Romunija)

 

 

Boben 3: Orlen Wisła Płock (Poljska), Rhein-Neckar Löwen (Nemčija), Eskilstuna Guif (Švedska), Magdeburg (Nemčija)

 

 

Boben 4: Naturhouse La Rioja (Španija), HBC Nantes (Francija), KIF Kolding (Danska), MARIBOR BRANIK (SLOVENIJA)