13. 12. 2012

Selektor Boris Denič objavil seznam 23 igralcev za priprave za nastop na SP 2013 v Španiji

Boris Denič, selektor moške članske reprezentance Slovenije, je objavil seznam 23 igralcev za priprave za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji leta 2013. Reprezentančni zbor bo v petek, 21. decembra 2012, ob 13. uri v hotelu Dobrava v Zrečah.

Priprave za nastop na januarskem SP bodo slovenski rokometaši opravili v treh sklopih. Prvi bo potekal od 21. do 24. decembra, drugi od 26. do 31. decembra, tretji pa od 1. do 11. januarja 2013, ko bo reprezentanca tudi odpotovala proti Zaragozi, kjer bo igrala v skupini C.

V pripravljalnem obdobju bo četa selektorja Deniča odigrala tudi štiri tekme. V nedeljo, 30. decembra, ob 18. uri se bo v Slovenj Gradcu pomerila z reprezentanco Alžirije, po novem letu pa bo igrala na močnem mednarodnem turnirju na Danskem. Tam bodo njeni nasprotniki Črna gora (petek, 4. januar, ob 17. uri), Tunizija (sobota, 5. januar, ob 15. uri) in gostiteljica Danska (nedelja, 6. januar, ob 17.10).

Na sedež IHF je morala Rokometna zveza Slovenije poslati seznam 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na SP v Španiji. Poleg 23 rokometašev, katerih imena in priimke je selektor Denič objavil na danšnji novinarski konferenci, so na njegovem seznamu še Peter Pucelj, Niko Medved, Klemen Cehte (vsi Gorenje Velenje), Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško) in Jernej Papež (Krka).

Boris Denič, selektor: "Prošt je že tri mesece in pol izven tekmovalnega pogona, a vsi vemo, da gre za vrhunskega vratarja, ki je bil v zadnjih letih stalni član reprezentance. Vsi dobro poznamo njegovo zgodbo, naredil je veliko napako, ki jo že plačuje. To pa ne pomeni, da moramo vsi pozabiti nanj in mu obrniti hrbet. Korektno in človeško se mi je zdelo, da ga uvrstim na širši reprezentančni seznam. Pri meni ni velikih sprememb. Tisti rokometaši, ki so prvi zaorali v ledino, so na reprezentančnem seznamu, tudi tisti, ki so nastopili in bili nosilci v kvalifikacijah za svetovno in evropsko prvenstvo. Pri meni težko prideš v reprezentanco, a tudi težko iz nje izpadeš, ne glede na pripravljenost. Verjamem, da bomo v tem pripravljalnem obdobju igralce optimalno pripravili za svetovno prvenstvo."

VABLJENI IGRALCI:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Gorenje Velenje
BILBIJA Nenad Minden (Nemčija)
BOMBAČ Dean Cimos Koper
BUNDALO Uroš Cimos Koper
DOBELŠEK Jure Cimos Koper
DOLENEC Jure Gorenje Velenje
GABER Matej Gorenje Velenje
GAJIĆ Dragan Montpellier (Francija)
KAVTIČNIK Vid Montpellier (Francija)
LESJAK Urban Celje Pivovarna Laško