13. 12. 2012

Mladinci na priprave za kvalifikacije za nastop na SP 2013

Generacija, ki je na letošnjem EP v Turčiji osvojila tretje mesto, bo v prvem tednu v januarju nastopila na kvalifikacijskem turnirju za nastop na SP 2013 v Bosni in Hercegovini. Priprave za kvalifikacije se bodo začele v soboto, 22. decembra, v Žalcu.

 

Selektor Slavko Ivezič bo svoje varovance zbral v Žalcu, 22. decembra, ob 9.30. Prvi del priprav bodo mladinci opravili v Žalcu, drugega pa v Velenju. Kvalifikacijski turnir se igra na Nizozemskem, od 4. do 6. januarja prihodnje leto. Slovenske upe tam čakajo tekem z Nizozemsko, Ukrajino in Islandijo. Na SP 2013, ki bo v Bosni in Hercegovini, se uvrstita dve najboljši reprezentanci.

 

Na priprave so vabljeni naslednji igralci: Jan Gorela (Istrabenz plini Izola), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Mario Šoštarič (Maribor Branik), Nejc Cehte (Krško), Gašper Hrastnik (Cimos Koper), Igor Žabič (Celje Pivovarna Laško), Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško), Žiga Bradeško (Loka 2012), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Jure Gorenjak (Sevnica), Nino Grzentič (Cimos Koper), Aleksander Špende (Maribor Branik), Aljaž Lavrič (Krka), Blaž Sendelbah (SVIŠ Pekarna Grosuplje), Dušan Fidel (Istrabenz plini Izola), Urban Grubar (Krka), Domen Škalički (Rudar Trbovlje), Rok Zaponšek (Sevnica).

 

Urnik kvalifikacijske turnirja

4. januar 2013:

SLOVENIJA – Nizozemska (20.00)

5. januar 2013:

SLOVENIJA – Ukrajina     (18.00)

6. januar 2013:

SLOVENIJA – Islandija   (12.00)