23. 1. 2013

Izjave po tekmi Slovenija - Rusija

Navdušenje po četrtfinalnem uspehu proti Rusom in prvi uvrstitvi v polfinale svetovnega prvenstva je bilo v slovenskem taboru zares veliko. Toda časa za slavje ne bo, kajti že v petek čaka Slovence polfinalni obračun z gostitelji SP.

 

 

Boris Denič, selektor Slovenije: "Nismo blesteli, nismo pustili najlepšega umetniškega vtisa, v polfinale pa smo se uvrstili z velikim garanjem. Mi smo boljša ekipa od Rusije, premagali bi jo jutri in pojutrišnjem. Na tekmi ni bil problem rokometno znanje ruskih igralcev, temveč njihova telesna moč. To je bil boksarski meč, ne pa rokometna tekma. Oni so nas hoteli pretepsti in hvala sodnikoma, da so zaščitili igralce in šport. Kar Rusi počnejo na igrišču, spada v neko drugo športno disciplino, denimo rokoborbo grško-rimskega sloga."

 

 

Sebastian Skube, reprezentant Slovenije: "Teh stresnih končnic smo že vsi navajeni, tako igralci kot gledalci. Upam, da se bo vsaka tekma končala z napeto končnico in našo zmago, pod to se takoj podpišem. Ruse smo bolj ali manj nadzorovali skozi celotno tekmo, a spet je prišla tista živčna končnica, ki se je končala v našo korist."

 

 

Gašper Marguč, reprezentant Slovenije: "Rusi so nas na vsak način poskušali pretepsti, a se jim nismo pustili in se zasluženo uvrstili v polfinale. Na naslednjo tekmo gremo do konca, igra se za kolajno in se ne mislimo ustaviti."

 

 

Miha Žvižej, reprezentant Slovenije: "Mislim, da se sploh ne zavedamo tega dosežka. Cilj, ki smo si ga postavili zelo visoko, smo izpolnili, zdaj imamo priložnost, da ga presežemo. Našo priložnost bomo skušali izkoristiti, čeprav bo težko. Tekma je bila pravo mučenje od začetka do konca, a sem vesel, da se je končala v našo korist."

 

 

Gorazd Škof, reprezentant Slovenije: "Vedeli smo, da bo tekma dramatična in razburljiva, drugače niti ne znamo igrati v Španiji. Imeli smo svoje vzpone in padce, a najbolj pomembno je, da smo s vrnili nazaj in se uvrstili v polfinale."

 

 

Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije: "Danes so šle dlake pokonci vsem privržencem slovenske reprezentance, saj smo čutili, da bi bilo pošteno in prav, da zdajšnji rod, ki je pokazal izjemno kakovostne, bojevite in zrele predstave na tem prvenstvu doseže vrhunski rezultat. In danes je tu. V Španiji smo dosegli rezultat, ki smo ga sanjali vsi na zvezi, skupaj s pokrovitelji in našo rokometno mladino."