15. 2. 2013

Oslabljene Koprčane v skupinskem delu pokala EHF čaka gostovanje na Švedskem

V drugem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF bodo rokometaši Cimosa gostovali na Švedskem. Njihov nasprotnik bo Eskilstuna Guif, tekma pa bo v soboto, 16. februarja 2013, ob 16. uri.

 

 

Eskilstuna je bil enkrat že srečen kraj za Cimos, saj so pred dvema letoma tam zmagali (33:32) in kasneje osvojili evropski pokal challenge. Tokrat bodo skušali to ponoviti, a naloga ne bo lahka. Zaradi različnih vzrokov je namreč ekipa na Švedsko odpotovala v zelo oslabljeni zasedbi, toda optimizem med rokometaši kljub temu ni splahnel.

 

 

Rumeno-modri bodo drugo zmago v pokalu EHF naskakovali brez poškodovanih Tineta Poklarja, Uroša Bundala in Nikole Manojlovića, zaradi družinskih obveznosti pa je v Kopru ostal tudi Jure Vran. Veliko vprašanje je, koliko bo ekipi lahko pomagal Jure Dobelšek, ki je staknil neprijetno poškodbo na tekmi proti Izoli.

 

 

Eskilstuna ni naivna ekipa, sploh ne letos, saj je v tretjem krogu pokala EHF izločila španski Aragon. Veliko rokometašev Cimosa je proti Švedom že igralo in izkušnje utegnejo biti pomemben dejavnik na sobotni tekmi. Eskilstuna je trenutno vodilno moštvo v švedskem državnem prvenstvu, v njej pa igrajo izkušeni skandinavski rokometaši. Goji tipičen skandinavski rokomet, trd, borben in z zelo gibljivo obrambo 6-0.

 

 

Cimosovega trenerja Fredija Radojkoviča na severu Evrope upravičeno boli glava, saj ima na voljo le 11 zdravih rokometašev, vratarja Škofa in neizkušenega Darovca. V tako zoženem sestavu Cimos ni igral že vrsto let in zato je tokratni izziv za koprske rokometaše še posebno velik. A so vsi, vključno s strokovnim štabom, optimisti in verjamejo, da bodo dali vse od sebe in dosegli zastavljeni cilj.

 

 

Eskilstuna ima zelo izkušeno ekipo, ki igra skupaj že vrsto let. Cimos in Eskilstuna Guif se merita drugič – pred dvema letoma so bili Koprčani dvakrat boljši od Švedov. Letos je naloga še težja kot pred dvema letoma, saj ne šteje skupni rezultat dveh tekem, ampak vsaka točka. Eskilstuna je v prvem krogu visoko izgubila v Nemčiji proti Göppingenu (26:37), Cimos pa je doma zanesljivo premagal špansko Naturhouse La Riojo (25:21).

 

 

 

POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13