27. 2. 2013

Na derbiju 21. kroga v 1. NLB Leasing ligi Celjani v Zlatorogu tesno premagali Mariborčane

Derbi 21. kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške med Celjem Pivovarno Laško in Mariborom Branikom se je končal s tesno zmago gostiteljev. Celjski rokometaši so v domači dvorani Zlatorog premagali goste iz Maribora s tremi zadetki razlike, končni izid pa je bil 33:30 (14:13).

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MARIBOR BRANIK 33:30 (14:13)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 1100, sodnika: Rižner in Teršek (oba Hrastnik).

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar, Marguč 10 (3), Janc, Razgor, Toskić 2, Ranevski, Skube 9, Poteko, Žabič, Zelenović 5, Mačkovšek 2, Lekai, Žvižej 5.

 

Maribor Branik: Čudič, Pešić, Štefanič, Mirković 3, Tarabocchia 5 (3), Svalina 2, Oštir, Špelić 5, Špende, Razgor 1, Pučnik, Zarabec 3, Šoštarič 7, Sok, Šimič 1, Mlakar 2.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (3), Maribor Branik 5 (3).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4 minute, Maribor Branik 2 minuti.

 

 

 

Celjski rokometaši so v zadnji tekmi 21. kroga elitnega domačega ligaškega tekmovanja pred 1100 gledalci premagali v tej sezoni izjemno vroče Mariborčane in se vodilnim Velenjčanom znova približali na tri točke, že konec tega tedna pa jih čakata dve naporni preizkušnji na sklepnem turnirju za pokal Slovenije v Laškem. V soboto se bodo v polfinalu pomerili s Koprčani, v primeru zmage pa dan kasneje še z zmagovalcem drugega polfinalnega dvoboja Gorenje Velenje - SVIŠ Ivančna Gorica.

 

 

Izbranci domačega trenerja Vladana Matića so po uvodnem zaostanku z 1:2 prevzeli vajeti igre v svoje roke. Njihova prednost zavoljo trdovratnega odpora tekmecev iz štajerske prestolnice ni znašala več kot štiri gole, a Mariborčani so bili bolj ali manj pod nadzorom.

 

 

Varovanci gostujočega trenerja Marka Šibile so po dokaj izenačenem prvem polčasu v drugem skušali tekmo postaviti na glavo, a Celjani so imeli v svojih vrstah izjemno razpoloženega Sebastiana Skubeta. Slovenski reprezentant je bil predvsem neustavljiv med 44. in 51. minuto, ko je dosegel vseh pet golov za svojo ekipo, ki je povedla s 27:23.

 

 

Mariborčani tudi v prelomnih trenutkih dvoboja niso popustili, v 56. minuti so se približali na dva gola (29:27), Celjani pa so v končnici zadržali mirno kri in dosegli 18. zmago v državnem prvenstvu.

 

 

V zmagoviti ekipi iz Celja sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč z desetimi in Skube z devetimi goli, v poraženi iz Maribora pa je Mario Šoštarič dosegel sedem, Nikola Špelić pa pet zadetkov. Mariborska ekipa bo v zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva v sredo, 6. marca, gostila Sevnico, celjska pa bo v soboto, 9. marca, gostovala pri Izoli.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13