1. 3. 2013

Mladinci (U-21) v pričakovanju žreba skupin SP 2013

S sedeža mednarodne rokometne zveze so udeležencem svetovnega mladinskega rokometnega prvenstva, ki bo od 14. do 28. julija v BIH, poslali razpored za žreb, ki bo predvidoma v aprilu, potem ko bodo znani še trije udeleženci ameriških kvalifikacij. Te bodo namreč konec marca v Mar del Plati v Argentini.  Slovenski mladinci v drugem bobnu.

V šestih bobnih s po štirimi reprezentancami je Slovenija v drugem bobnu, skupaj z Nemčijo, Švedsko in Francijo, s katerimi se torej pred osmino finala ne more srečati. Nemci so svetovni prvaki zadnjih dveh prvenstev, Švedi so bili prvaki pred tem, tudi Francozi so bili na zadnjem SP pred našimi. V prvi jakostni skupini sta Španija, Hrvaška Tunizija in Kongo, trenutno prvi evropski in afriški reprezentanci, v tretji skupini so ob močnih Švicarjih še Rusi in domačini, ki skupaj čakajo še na prvega iz ameriških kvalifikacij. V četrti skupini sta izjemno močni Danska in Egipt, ki bi se jima zagotovo kazalo izogniti, v peti so neugodni Nizozemci in Madžari, v šesto skupino  pa so se skozi šivankino uho uvrstili tudi Srbi. Ker je predstavnik Oceanije odpovedal sodelovanje, ga bo namreč v skladu s pravili nadomestila Srbija, ki je prva iz evropske čakalnice. V tej skupini je močan nasprotnik tudi Alžirija. Žreb bo vsekakor zanimiv.

Organizatorji so na naslovu http://www.handballbih2013.ba/  že odprli spletne strani prvenstva, na katerih poleg promocijskega videa predstavljajo vsa prizorišča in dvorane.

Nosilci žreba mladinskega SP

Boben 1: Španija, Hrvaška, Tunizija, Kongo

Boben 2: SLOVENIJA, Švedska, Francija, Nemčija

Boben 3: Švica, Rusija, Bosna in Hercegovina, zmagovalec ameriških kvalifikacij

Boben 4: Katar, Danska, Egipt, Južna Koreja

Boben 5: Nizozemska, Madžarska, Kuvajt, drugouvrščeni z ameriških kvalifikacij

Boben 6: tretjeuvrščeni z ameriški kvalifikacij, Angola, Alžirija, Srbija

Uvrstitve z zadnjega svetovnega prvenstva v Grčiji: 1. Nemčija, 2. Danska, 3. Tunizija, 4. Egipt, 5. Španija, 6. Francija, 7. Švedska, 8. Slovenija, 9. Portugalska, 10. Norveška, 11. Brazilija, 12. Iran, 13. Rusija, 14. Alžirija, 15. Katar, 16. Grčija, 17. Madžarska, 18. Srbija, 19. Koreja, 20. Argentina, 21. Čile, 22. Kanada, 23. Benin, 24. Venezuela.